Anunț oficial despre testarea gratuită la stat și la privat. Nelu Tătaru face anunțul zilei

Anunț oficial despre testarea gratuită la stat și la privat. Nelu Tătaru face anunțul zilei
Anunț pentru români. Ce a transmis Nelu Tătaru despre testarea gratuită la stat și privat

Românii așteaptă să afle ce se întâmplă cu testarea cu bani de la buget pentru persoanele nevaccinate. Nelu Tătaru a făcut un anunț pe care voiau să îl audă multe persoane, fiind discutate amendamentele aduse de PNL, PSD și AUR într-o ședință a Comisiei de sănătate din Camera Deputaților.

Nelu Tătaru, despre testarea gratuită la stat și la privat

Comisia de sănătate din Camera Deputaților a avut o ședință, marți, pentru a discuta despre testarea gratuită la privat, dar și la stat, pentru certificatul verde la locul de muncă. Astfel, președintele comisiei, Nelu Tătaru, a anunțat ce s-a decis cu privire la acest aspect.

Nelu Tătaru a punctat că legea pe ansamblu a fost discutată și amendamentele depuse de PNL, PSD și Aur au fost prezentate, potrivit G4Media. Președintele comisiei a declarat că s-a acceptat un termen de 30 de zile pentru testări gratuite, fiind vorba despre un număr de 10 teste pentru persoanele nevaccinate.

„S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite.”, a transmis Nelu Tătaru.

Persoanele care nu s-au imunizat cu serul anti-covid-19 o să beneficieze de 10 teste gratuite la locul de muncă, atât la privat, cât și la stat. De asemenea, Nelu Tătaru a declarat că introducerea testului de anticorpi pentru eliberarea certificatului verde nu a fost agreată.

Proiectul de lege care condiționează accesul la locul de muncă prin certificatulul verde, dezbătut de parlamentari

De asemenea, în dezbaterile Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a intrat și proiectul de lege care condiționează mersul angajaților la locul de muncă prin prezentarea certificatului verde, emis în urma vaccinării împotriva Covid-19.

PNL a venit cu un amendament prin care este prezentat faptul că nevaccinații testați pozitiv pe banii statului ar trebui să își plătească spitalizarea dacă ajung în stare gravă în unitățile sanitare. Între timp, parlamentarii AUR se opun proiectului de lege care vizează certificatul verde la muncă.

Ședința a fost suspendată. Ce o să urmeze

Dezbaterile din Comisia de Sănătate au durat zeci de minute, iar Nelu Tătaru, președintele Comisiei, a luat decizia de a suspenda ședința. Aceasta o să fie reluată într-o altă zi pentru a veni cu un verdict asupra proiectului de lege, potrivit sursei menționate mai sus.

Camera Deputaților este decizională după ce proiectul de lege a picat la Senat. AUR se opune cu privire la o decizie favorabilă privind certificatul verde, așa că George Simion, copreședintele partidului, a chemat cetățenii la un protest la Parlament, însă sub 10 persoane s-au prezentat până la 11:30.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI