Anunț oficial despre impozite și cota unică progresivă. E vestea momentului
Duminică, 30 octombrie, Alina Gorghiu, vicepreşedintele Partidului Național Liberal, a declarat la conferinţa de alegeri a Ligii Aleşilor Locali Argeş de la Piteşti că sistemul de impozitare va rămâne neschimbat, iar cota unică nu devine progresivă. Ce are de spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.
Ce se întâmplă cu impozitele și cota unică progresivă în România
Potrivit News.ro, senatoarea Alina Gheorghiu a subliniat faptul că prezenţa PNL în Guvern ar reprezenta cea mai puternică garanţie că antreprenorii vor fi respectaţi, iar bugetul pentru investiţii stabilit de Cabinetul Ciucă este de 7% din PIB, cel mai mare din ultimii 30 de ani, fiind de 88 de miliarde lei.
„Trebuie să le spunem celor care fac bani pentru economia românească, antreprenorilor români, cetăţenilor români că sistemul de impozitare nu se schimbă! Nici cota unică nu devine progresivă! Aceasta este o garanţie pentru grupurile sociale active din societate.
Dezvoltarea economică a României depinde de evoluţia mediului de afaceri. Prezenţa PNL în Guvern este garanţia cea mai puternică că antreprenorii sunt respectaţi.
Să nu uităm – bugetul pentru investiţii stabilit de acest Guvern, de 7% din PIB, este cel mai mare din ultimii 30 de ani – 88 miliarde de lei. E de dorit ca nimeni să nu abordeze în cheie populistă politicile fiscale ale statului.
Ce a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre impozitarea progresivă
Declarațiile Alinei Gorghiu aruncă lumină asupra contextului în care Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a afirmat, sâmbătă, 29 octombrie, la Bacău, că soluţia ar fi renunţarea la cota unică şi impozitarea progresivă, însă înainte de toate trebuie digitalizată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
„Cred că mai e o singură ţară sau mai sunt două ţări care nu au renunţat la cota unică. Se pare că Estonia. Cehia mi se pare că a renunţat la cota unică. Mai era Estonia şi a mai rămas Rusia.
Dacă credeţi că modelul economic de impozitare al Rusiei mai reprezintă totuşi progresul? Eu cred că nu. (…) În acest moment impozitarea progresivă este categoric soluţia.
În primul rând, trebuie făcută digitalizarea ANAF şi pe urmă vorbim de schimbări de impozitare”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat despre acest subiect, sâmbătă la Bacău.