Anunț oficial de la TAS! O echipă din play-off a fost interzisă în cupele europene

Astra Giurgiu a urcat pe locul 3 în Liga 1, după ce a bătut FC FCSB, dar nu va putea juca în Europa

Clasamentul Ligii 1 va fi din nou influențat de o decizie de la TAS. Astra Giurgiu, formație care ocupă în prezent locul 3 în play-off, nu va putea participa în următoarea ediție a cupelor europene. Pe 5 iunie, FRF anunța că formația patronată de Ioan Niculae nu întocmește criteriile pentru acordarea licenței UEFA. Giurgiuvenii au făcut apel la TAS, dar răspunsul venit astăzi din Elveția nu face decât să confirme decizia luată de FRF. Astra a fost exclusă din cupele europene din cauza infrastructurii de la stadionul Marin Anastasovici, care nu dispune de suficiente puncte sanitare, dar și din cuaza unor datorii față de jucători.

Echipă din play-off interzisă în cupele europene! Astra Giurgiu nu a fost salvată nici de TAS

„Tribunalul Arbitral al Sportului a respins astăzi, 30 iunie 2020, contestația formulată de AFC Astra împotriva deciziei Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor, prin care s-a refuzat acordarea licenței UEFA pentru sezonul 2020-2021”, se arată în comunicatul celor de la FRF.

Astra Giurgiu venea după o victorie spectaculoasă reușită luni, împotriva celor de la FC FCSB, scor 3-2, rezultat prin care a reușit să urce pe podium, chiar în detrimentul adversarei sale. Astra Giurgiu nu este singura echipă din play-off care are interzis în Europa. Cei de la Gaz Metan Mediaș nu a solicitat licență, astfel că nu va putea participa în ediția 2020-2021.

Denis Alibec nu va putea juca în viitoarea ediție a cupelor europene dacă decide să rămână la Astra

CFR Cluj și Universitatea Craiova par a fi deja sigure de prezența în cupele europene, iar FC Botoșani și FC FCSB ar urma să se dueleze pentru locul rămas din Liga 1. Ilfovenii mai au și șansa calificării din Cupa României, acolo unde au aproape asigurată calificarea în finală, după 3-0 pe terenul lui Dinamo. Cealaltă finalistă va fi, cel mai probabil, Sepsi OSK. Formația din Sfântu Gheorghe a dispus de Politehnica Iași în prima manșă, scor 5-1. Dacă Sepsi va câștiga finala Cupei României, doar una dintre FC FCSB și FC Botoșani va juca în Europa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI