Anunț istoric în fotbalul românesc! Ce se poate întâmpla cu FCSB și CSA Steaua

Anunț istoric în fotbalul românesc! Ce se poate întâmpla cu FCSB și CSA Steaua
Anunț istoric în fotbalul românesc! Ce se poate întâmpla cu FCSB și CSA Steaua

FCSB și CSA Steaua sunt „la cuțite” de o lungă perioadă. Fie că se vorbește despre cine deține palmaresul sau cine are dreptul să joace în Ghencea, subiectele au stârnit mereu discuții aprinse, atât la nivelul oficialilor, cât și printre suporteri. În acest context, un fost jucător al Stelei vine cu un scenariu ce pare la prima vedere utopic.

Ce se poate întâmpla cu FCSB și CSA Steaua

Punctul de vedere al camerunezului Nana Falemi vine în contextul în care se apropie de finalizare lucrările la noua arenă din Ghencea, locul unde atât Steaua, cât și echipa națională a României au cunoscut marile succese internaționale. Fostul jucător al Stelei în perioada 2000-2005 crede că Armatei îi va fi foarte greu să întrețină stadionul și va fi nevoită să găsească soluții pentru asta. Și vine cu o soluție uluitoare, parcă de neconceput, având în vedere războiul declarațiilor și procesele care au avut loc de-a lungul timpului. Falemi propune nici mai mult, nici mai puțin ca Gigi Becali, finanțatorul FCSB, să cadă la pace cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, care administrează baza sportivă din Ghencea.

„OK, stadionul costă 100 de milioane de euro, dar e vorba de întreținere, care va fi foarte costisitoare. E vorba de zeci de mii de euro lunar, asta e clar. Așa că Armata trebuie să găsească niște surse de venit pentru întreținerea acestei baze și, cu siguranță, va fi deschisă la asocieri și la idei pentru finanțare. Eu mă gândesc în viitor că e posibilă o împăcare între Gigi (n.r. – Gigi Becali) și Armată. În momentul ăsta nu e probabil, dar nu e imposibil”, a declarat Falemi, la PRO X.

Nana Falemi a jucat cu emblema Stelei pe piept Sursa foto: ProSport

Gigi Becali nici nu vrea să audă de Ghencea: „Nu am ce căuta acolo!”

Stadionul Steaua reconstruit pentru găzduirea antrenamentelor echipelor care vor juca la București în cadrul EURO 2020 (n.r. – denumirea competiției a fost păstrată, dar a fost amânată pentru 2021) va avea o capacitate de 31.254 de locuri.
Suprafața de joc a noului stadion va fi de 105 metri lungime și 68 metri lățime. Sportivii vor beneficia de gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Noua arenă va cuprinde restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă, pe o suprafață construită de 82.000 mp. Tot aici vor exista spații de antrenament pentru practicanții altor sporturi.

„Mie dușmănia nu îmi place deloc. Pot să stea liniștiți (n.r. – Peluza Sud) că nu mă duc în Ghencea nici dacă stadionul va arăta ca al celor de la Barcelona sau Real Madrid. Și nu mă duc în Ghencea că îmi interzice mie Sudul sau că nu mă vrea acolo, nu mă duc că nu vreau eu. Nu am ce să caut pe acel stadion.

Mie Sudul nu îmi poate intrezice nimic, deoarece acel stadion nu este făcut doar din banii celor de la Sud. Este făcut din banii tuturor. Si în plus de acest lucru, nu vreau ca suporterii de la Sud și Nord să se alerge între ei pe străzi cu toate că public spun că nu au nimic unii cu alții. Vă repet: nu am ce să caut în Ghencea!”, a spus Gigi Becali, pentru ProSport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI