Anunț înfiorător din partea INSP. Record de îmbolnăviri în luna septembrie! Câte cazuri de COVID-19 se vor înregistra pe zi

Anunț înfiorător din partea INSP. Record de îmbolnăviri în luna septembrie! Câte cazuri de COVID-19 se vor înregistra pe zi

Numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 pare să fie din ce în ce mai mare, ieri înregistrându-se un număr record de îmbolnăviri, 1.415, cel mai mare de la începutul pandemiei. Vestea tristă, însă, vine din partea specialiștilor în sănătate al cărui prognostic este de-a dreptul înfiorător.

Avertismentul INSP pentru români. Pericol iminent pentru sistemul medical

Lupta sistemului medical cu tot mai multe cazuri de COVID-19 pare să conducă către o epuizare lentă, dar sigură pentru Direcțiile de Sănătate Publică. În ciuda recomandărilor și avertismentelor făcute de autorități și medici, asistăm la o inconștiență impactantă din partea anumitor categorii de cetățeni.

Petrecerile în număr mare de persoane, cozile interminabile fără distanțare fizică, terasele pline și grupurile de tineri sunt doar câteva dintre exemplele care sporesc transmiterea comunitară accentuată a virusului.

Din păcate, medicii vin cu avertismente înfricoșătoare vizavi de valul de îmbolnăviri care va lovi România în luna septembrie. Prognozele medicilor arată că este foarte probabil ca numărul cazurilor înregistrate într-o zi să ajungă la 2.800 de pacienți, ceea ce ar reprezenta un adevărat pericol pentru sistemul de sănătate actual.

Această analiză e făcută în cadrul unui proiect, care se află în derulare, care își propune să elaboreze un soft profesional care să permită elaborarea unor analize cât mai aproape de realitate, care să ia în considerare și modul în care se comportă românii, se deplasează, multe variabile, încât să avem o imagine cât mai aproape de realitate. Această analiză este un prim pas, dar ne arată, cu instrumentele puține pe care le avem acum și care nu țin cont de varaibilele de mai înainte, cum ar sta lucrurile dacă nu s-ar impune noi măsuri”, a declarat dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului de Evaluare a Sănătății, pentru Antena3.

INSP a dezvăluit faptul că analiza a fost pe baza datelor colectate în perioada 18.03 – 08.08.2020, prognoza fiind estimată pentru data de 8.09.2020.

În pronosticul transmis public se arată și un număr crescut al pacienților internați la ATI, respectiv 825 de persoane, dar și al numărului de decese zilnice, acesta ajungând la 73.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI