Anunț important pentru toți românii. Ce se întâmplă cu piețele agroalimentare după ultimele restricții

Anunț important pentru toți românii. Ce se întâmplă cu piețele agroalimentare după ultimele restricții

Decizie de ultimă oră a Asociației Administratorilor de Piețe din România! Mulți dintre români au dat năvală în piețe și supermarketuri de frica unei viitoare crize de produse, motiv pentru care șefii piețelor au transmis un anunț de interes public pentru a-i liniști pe cetățeni: piețele agroalimentare vor fi în continuare deschise, iar oamenii vor găsi aici tot ce au nevoie. Pentru ca întreg procesul să se desfășoare în condiții de siguranță, oamenii trebuie să țină cont de niște reguli impuse de autorități.

Informații utile pentru toți cetățenii

Sâmbătă seară a fost emisă Ordonanța Militară numărul 2 de către ministrul afacerilor interne, Marcel Vela. Printre restricțiile vizate se numără suspendarea temporară a mai multor activități comerciale din diferite centre și instituții. De la aceste cazuri, face excepție vânzarea produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie. Măsurile au intrat în vigoare ieri seară începând cu ora 22:00, după publicarea în Monitorul Oficial.

 Vi se aduce la cunoștință faptul că Ordonanța Militară numărul 2 prevede de asemenea interzicerea circulației pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. Totodată, au fost menționate recomandări de circulație pe timpul zilei și mai ales pe timpul nopții. Circulația persoanelor aflate în afara locuinței se se va efectua respectând măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19.

 Mesajul transmis de Asociația Administratorilor de Piețe din România

Prin intermediul unui comunicat de presă, Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) a decis să țină deschise piețele agroalimentare pentru ca oamenii să aibă de unde să se aprovizioneze în această perioadă, iar în același timp să le asigure producătorilor agricoli români posibilitatea de a-și vinde fructele și legumele, pentru a nu fi nevoiți să le arunce.

Asociația Administratorilor de Piețe din România a luat decizia de a ține deschise piețele agroalimentare, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2/ 21.03.2020. Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete și sănătoase, produse în România. Reprezentanții AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că, altfel, producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului.

Pe lângă spațiile destinate producătorilor locali, vor rămâne deschise cele în care se desfășoară activități de vânzare a produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a precizat Ioan Teodor Birț, președintele asociației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI