Anunț important pentru românii care vor să lucreze în străinătate. Decizia Ralucăi Turcan e fermă

Anunț important pentru românii care vor să lucreze în străinătate. Decizia Ralucăi Turcan e fermă
Anunt important pentru romanii care vor să lucreze in străinătate

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că împreună cu Inspecția Muncii a lansat o campanie de informare privitoare la modul de recrutare, la condițiile de lucru, dar și la drepturile pe care românii care lucrează în străinătate le au.

Anunț important pentru românii care vor să lucreze în străinătate

Azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat pe rețelele de socializare că sezonierii din România ce doresc să muncească în străinătate pot să o facă în condiții de siguranță și că vor putea accesa informațiile necesare în cadrul unei campanii de informare care poate fi consultată și pe site-ul institutiei.

„Am avut astăzi o primă discuție cu atașații pe probleme de muncă din țările europene, reprezentanții Ministerului în cadrul misiunilor diplomatice din străinătate, pentru a ne asigura că sezonierii din România care doresc să muncească în alte state o vor putea face în condiții de siguranță și vor avea toate informațiile de care au nevoie”, a notat Raluca Turcan pe Facebook.

„Tocmai pentru a evita disfuncționalitățile din anii trecuți, la reluarea activităților sezoniere în țările europene, am demarat deja împreună cu Inspecția Muncii o campanie de informare cu privire la modul de recrutare, la condițiile de lucru și la drepturile pe care le au românii care lucrează în străinătate.

Toate aceste informații pot fi consultate pe site-ul Ministerului Muncii: https://bit.ly/38CklWn

Vom încheia protocoale cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Ministerul Transporturilor pentru a asigura accesul la informații nu doar online, ci și în zonele de tranzit – gări, aeroporturi, puncte de trecere a frontierei.

I-am îndemnat pe atașații de muncă să transmită constant informări cu privire la modul în care sunt respectate drepturile lucrătorilor români din țările în care activează, dar și la eventualele schimbări de legislație a muncii, pentru a-i putea informa în timp util pe cei care lucrează în țările respective”, a mai declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, anunț pentru pensii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a mai anunțat în urmă cu două zile că în aproximativ o săptămână și jumătate au fost evaluate la nivelul întregii țări aproximativ 160.000 de dosare de pensii. Raluca Turcan a mai spus că se fac toate demersurile necesare ca în cel mai scurt timp, după adoptarea actului normativ, toate cele 5 milioane de pensii să fie recalculate.

„160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara, într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui demers.Vizita pe care am făcut-o la Casele de pensii ale sectoarelor 1, 2 și 5 din București îmi confirmă faptul că activitatea din teritoriu se desfășoară într-un ritm alert, în ciuda resurselor limitate. De altfel, unul dintre proiectele importante ale ministerului pe termen scurt este finanțarea cu fonduri europene a dotării caselor de pensii cu echipamentele necesare derulării activităților curente și a procesului de evaluare. Țin să îi felicit pe oamenii pe care i-am întâlnit, angajați ai caselor de pensii din cele trei sectoare, pentru efort și pentru implicare”, a notat Ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI