Anunț important pentru românii care merg în vacanță pe litoral. Ce se întâmplă cu Autostrada Soarelui

Anunț important pentru românii care merg în vacanță pe litoral. Ce se întâmplă cu Autostrada Soarelui
Restrictii pe A2. Care sunt rutele ocolitoare

S-a făcut un anunț important pentru românii care merg în vacanță pe litoral. Lucrările de refacere a drumului către mare continuă. Autoritățile au anunțat că Autostrada Soarelui se va închide pe timp de noapte. Conform Centrului Info Trafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, circulația pe sensul către mare va fi deviată în perioada în care se impun restricțiile.

Se închide autostrada Soarelui pe sensul către mare. În ce perioadă

Sensul de mers către Constanța a autostrăzii Soarelui se va închide în următoarele nopți, informează polițiștii rutieri din cadrul Centrului  Info Trafic. Autostrada A2 intră în lucrări de reparații pe mai multe tronsoane de drum, astfel că circulația către Litoral va fi deviată timp de 7 nopți, informează autoritățile din domeniu.

Astfel, șoferii care sunt nevoiți să parcurgă acest traseu în următoarea perioadă vor trebui să găsească rute ocolitoare sau vor fi îndrumați de către polițiștii rutieri aflați în zonă.

De ce se închide A2

Timp de 7 nopți, circulația pe A2 va fi închisă la kilometrul 13+300 de metri, unde vor fi realizate lucrări la îmbinările dintre grinzile marginale și grinzile centrale. Astfel, șofrii care vor ajunge în zonă vor fi deviați pe rute ocolitoare, în funcție de categoria din care face parte vehiculul.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București – Constanța, la kilometrul 13+300 de metri, se va închide circulația rutiera pe sensul către litoral (calea 1), pentru o perioadă de 7 zile, în intervalul orar 22:00 – 05:00, începând cu data de 29 mai 2022, pentru realizarea îmbinărilor între grinzile marginale și grinzile centrale, circulația fiind deviată pe categorii de vehicule”, informează centrul Info Trafic al Poliției Române.

Variantele ocolitoare către Constanța

Drumul de la București la Constanța va putea fi parcurs în funcție de tonajul mașinii pe următoarele rute:

-MTMA mai mare sau egală cu 7,5 tone va putea circula pe rutele – B-dul Theodor Pallady – A2, Nod rutier km 12 – DNCB – DN3, Fundulea – A2, Constanța; Pentru direcția de deplasare DNCB – Constanta, se va apela la ruta – DNCB – Nod rutier km 12 – DNCB – DN3, Fundulea – A2, Constanța.

– MTMA mai mică de 7,5 tone va putea opta pentru rutele: – B-dul Theodor Pallady – Nod rutier km 12 – DNCB – DJ 301, Cernica – A2, Constanta; precum și – B-dul Theodor Pallady – Nod rutier km 12 – DNCB – DN 3, Brănești – A2, Constanța. Pentru direcția de deplasare DNCB-Constanța, se va apela la rutele – DNCB, km 26+026 metri intersecție cu DJ 301 A – A2, Constanța; precum și – DN CB – A2, Nod rutier km 12 – DNCB – DJ 301, Cernica – A2, Constanta; sau – DN CB – A2, Nod rutier km 12 – DNCB – DN 3, Brănești – A2, Constanța.

Nu în ultimul rând, pe timpul zilei, pe A2, între ora 05:00-22:00, pe ambele sensuri de circulație, va fi restricționată banda de urgență.