Anunț important de la ANM! Iarnă grea în România. Când vin ninsorile și gerul

ANM: "Nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe"

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă. După ce ne-am obișnuit cu temperaturi mult mai ridicate decât media normală pentru această perioadă, meteorologii anunță că valorile termice vor coborî sub zero grade Celsius spre finalul lunii noiembrie.

ANM: „Nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe”

Meteorologii anunță că valorile termice vor coborî sub zero grade spre finalul lunii noiembrie. Iarna care urmează va fi a șaptea cea mai grea din ultimii 30 de ani, cu viscol puternic, ger și multă zăpadă.

„Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare.

Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână – zece zile în avans”, a declarat Florinela Georgescu, director ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI