Anunţ de la ANM, veştile nu sunt bune! Prognoza meteo pentru următoarea săptămână

de: Stan Nicu
26 06. 2023

Vremea rea nu îi lasă pe români nici în această săptămână linștiți. Anunţul de la Administrația Națională de Meteorologie în care veştile nu sunt bune deloc. Prognoza meteo pentru următoarea săptămână arată că vremea rea nu părăsește teritoriul.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 iunie-1 iulie. Vremea rămâne capricioasă, cu caniculă și furtuni

Vremea capricioasă continuă în România, astfel că Administrația Națională de Meteorologie anunță în zilele următoare furtuni, dar și caniculă.

Unde va ploua și vor fi vijelii, precum și unde vremea devine din nou foarte călduroasă, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Prognoza meteo ANM luni, 26 iunie 2023

Luni se vor înregistra maxime între 24 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 8 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și doar 21 de grade Celsius pe litoral.

Vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, în prima parte a intervalului, local în sud, sud-vest și la munte și izolat în rest. În București Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, când vor mai fi ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade Celsius, iar cea minimă de 16…18 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM marți, 27 iunie 2023

Vremea va fi călduroasă local în zonele de câmpie și podiș, în timp ce în restul zonelor va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra în general între 13 și 20 de grade Celsius.

Va fi înnorat cu posibile ploi cu descărcări electrice și grindină în jumătatea de nord a țării, după-amiaza și pe parcursul nopții. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar vijelii se vor semnala izolat, cu o probabilitate mai mare în sud-vest. În București vremea se încălzește marți, cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va fi de 30-31 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM miercuri, 28 iunie 2023

Miercuri, vremea se răcorește față de ziua marți în majoritatea zonelor. Vor fi ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la munte, în vestul, nordul, centrul și estul teritoriului și pe arii restrânse în rest. Temperaturile vor oscila între 8 și 31 de grade Celsius.

În București, cerul va fi temporar noros și după orele amiezii vor fi ploi și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, iar cea minimă de 15-16 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM joi, 29 iunie 2023

Valorile termice vor continua să scadă, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la munte, local în nordul, centrul și estul țării și izolat în rest.

Temperaturile vor oscila între 8 și 28 de grade Celsius. În București, cerul va avea înnorări temporare, în special în prima parte a intervalului, când vor fi posibile ploi și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade Celsius, iar minimele vor oscila între 13-15 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM vineri, 30 iunie, respectiv sâmbătă, 1 iulie

Vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă la câmpie și podiș. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare cu precădere la deal și la munte, iar spre sfârșitul intervalului și în sud-vestul teritoriului.