25 iun. 2023 | 16:14

Alertă meteo ANM lângă București. Va fi prăpăd, cod portocaliu de vijelii și grindină

Vremea Meteo
Alertă meteo ANM lângă București. Va fi prăpăd, cod portocaliu de vijelii și grindină
Alertă meteo ANM lângă București

Vremea rea continuă să facă prăpăd în mai multe zone ale țării. Duminică după-amiază a fost emisă o nouă alertă meteo ANM, lângă București. Este cod portocaliu de vijelii și grindină.

Alertă meteo ANM lângă București

Duminică după-amiază a fost emisă o nouă alertă meteo ANM, lângă București. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare de tip cod portocaliu, valabilă în zona municipiului București, între ora 16:10 și 17:10.

În acest interval, se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.

În București a fost activat sistemul RO-Alert oamenii fiind sfătuiți să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție.

Avertizare meteo – intensificări al vântului, vijelie, descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor cumula local 30 l/mp. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție! – se arată în mesajul de avertizare a populaţiei transmis de ISU Bucureşti-Ilfov

Avertizarea meteo de vreme rea este valabilă și în județele Giurgiu și Ilfov, unde, de la 16:00 până la 17:00, sunt anunțate averse torențiale care vor acumula peste 35… 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.

Ploi torențiale și grindină în mai multe zone ale țării

ANM a emis cod portocaliu și în județele Caraș-Severin și Timiș. Alerta meteo a intrat în vigoare la ora 15:30 și este valabilă până la 16:30.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină – au transmis meteorologii.

Pe parcursul zilei de duminică, 25 iunie, și până luni dimineața, la ora 04:00, este anunțată instabilitate atmosferică accentuată în mai multe zone ale țării, aceasta manifestându-se prin ploi torențiale, vijelii și grindină.

Pe parcursul zilei la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp – au transmis specialiștii de la ANM.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Elena Udrea, mesaj tulburător de ziua fiicei sale
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro