Anul școlar 2021-2022. Ce se va întâmpla pe 13 septembrie, după cum spune Sorin Cîmpeanu
Anunț important pentru toți elevii din partea lui Sorin Cîmpeanu! Ministrul Educației este convins că începând cu data de 13 septembrie toată lumea va putea participa la școală cu prezență fizică, răspunzând astfel la speranța românilor de a nu mai exista un alt val pandemic.
Sorin Cîmpeanu, anunț major. Ce spune despre reîntoarcerea definitivă a elevilor în școli
Sorin Cîmpeanu este de părere că elevii o să revină în bănci definitiv din data de 13 septembrie, chiar dacă încă există întrebări cu privire la un al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Ministru Educației a susținut că din toamnă nu vor mai exista școli în care regimul de predare online va fi impus din cauza infectărilor.
„Sunt convins că pe 13 septembrie – pentru că aceasta este ziua de începere a cursurilor – vom putea să începem școala normală cu prezență fizică, fără a avea școli în care să se impună un regim de predare online din cauza ratei de infectare crescută.”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.
Sorin Cîmpeanu, despre modul de predare online. Cum va putea continua această practică, de fapt
În același timp, Sorin Cîmpeanu a afirmat că în școlile unde există echipamentele necesare pentru predarea online se va putea aplica și tactica la care au recurs profesorii în pandemie. Ministrul Educației a adăugat că majoritatea cadrelor didactice au înțeles importanța predării digitale, astfel că tot va putea continua în locurile unde se dorește a se promova acest regim.
Pentru că se vede nevoit să ia în considerare și alte variante pentru ca informația să ajungă la elevi în timp util și aceștia să poată să își ducă la capăt studiile, Sorin Cîmpeanu a susținut că va cere ca în contractul de școlarizare să fie și prevăzută situația în care este acceptată o perioadă de predare online cu toate camerele deschise pentru a nu exista anumite probleme.
„Sunt convins că vor fi situații în care, acolo unde vor fi întrunite toate condițiile și mă refer la conectivitate, la disponibilitatea echipamentelor și la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, în funcție de specificul disciplinei, se vor putea susține și ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învățământ.
Pentru că unul din punctele bune pe parcursul acestei pandemii a fost îmbunătățirea abilităților digitale ale elevilor și profesorilor și conștientizarea importanței predării digitale, acolo unde se potrivește.”, a mai spus Ministrul Educației.