Anul școlar 2021-2022. Când revin elevii în clase, anunțul ministrului Cîmpeanu

de: Iulia Statie
03 08. 2021

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul pe care îl așteptau elevii! Ministrul a oferit mai multe informații cu privire la întoarcerea tuturor în clase, așa că totul se va schimba începând cu luna septembrie.

Când se deschid școlile. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Anul școlar 2020-2021 a fost extrem de greu, așa că veștile o să fie primite cu brațele deschise de multe persoane. Ministrul Educației a transmis, marți, că elevii o să se întoarcă în unitățile de învățământ începând cu 13 septembrie.

„Mă pronunţ, cât se poate de clar, în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare.

Am dreptul să manifest acest optimism, luând în considerare orice alte variante vor apărea din evoluţia epidemiologică.

De altfel, şcolile, liceele şi facultăţile sunt unităţi în care s-au respectat cel mai bine regulile pe toată durata pandemiei.”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Ministrul a declarat că universitățile pot să decidă ce măsuri au împotriva pandemiei, dar că în momentul de față, atunci când vine vorba de școli, nu sunt luate în calcul diferite scenarii de funcționare.

Sorin Cîmpeanu: ‘Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică’

Sorin Cîmpeanu a declarat că regulile sanitare au fost respectate, iar nivelul de vaccinare din aceste unități este unul ridicat. Acesta a menționat că susține deschiderea școlilor și întoarcerea elevilor în bănci după un an foarte greu.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ce se întâmplă cu profesorii nevaccinați. Noi detalii

Sorin Cîmpeanu își dorește ca unitățile de învățământ să funcționeze ca în trecut, așa vrea ca procesul de vaccinare să atingă un procent mult mai ridicat printre profesori. Totuși, el speră ca alegerile să nu fie făcute ținând cont de o obligativitate impusă de autorități.

„Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de Educație să poată înțelege acest lucru.

Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.”, a spus Sorin Cîmpeanu..