Antonela Roccuzzo, răpusă de emoții. Cum a reacționat în momentul în care Lionel Messi a executat lovitura de la 11 metri

de: Sorin Barbu
13 12. 2022

Argentina a câștigat fără probleme meciul din prima semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal, după ce a învins cu 3-0 Croația. Dar asta nu înseamnă că în tribune nu au fost emoții mari. Antonela Roccuzzo nu a avut puterea să se uite la lovitura de la 11 metri din care Lionel Messi a deschis scorul și a reușit să devină jucătorul din naționala „pumelor” cu cele mai multe goluri la un turneu final.

Antonela Roccuzzo nu a putut să se uite la penalty-ul executat de soțul ei

Argentina și-a confirmat statutul de mare favorită și s-a impus cu 3-0 în fața Croației, în prima semifinală de la Campionatul Mondial de Fotbal. Începutul partidei a fost timid, fără faze de poartă. Sud-americanii s-au dezlănțuit în minutul 30. Lionel Messi a inventat o pasă magistrală și l-a lansat în careu de Alvarez, care a fost faultat de portarul advers. Penalty clar!

A executat cu eleganță Lionel Messi și a deschis scorul reușind astfel să devină fotbalistul argentinian cu cele mai multe goluri la un campionat mondial. A ajuns la borna cu numărul 11 și l-a depășit pe Gabriel Omar Batistuta.

Momentul a stârnit mari emoții în tribune. Antonela Roccuzzo, soția lui Lionel Messi, nu a putut să se uite la acest penalty. S-a așezat pe scaun, și-a pus mâinile în cap și a reacționat după ce a auzit uralele din tribună, semn că balonul a ajuns în poarta adversarilor. Atunci a găsit puterea să se ridice și să aplaude.

Argentina s-a calificat a șasea oară în finala Campionatului Mondial de Fotbal

Argentina va înfrunta în ultimul act al competiției echipa care va triumfa în duelul dintre Franța și Maroc, a doua semifinală de la Cupa Mondială programată miercuri, 14.12.2022, de la ora 21.00.

Pentru formația sud-americană este a șasea finală de la Cupa Mondială. Prima prezența s-a înregistrat chiar la ediția de debut, în anul 1930, când a pierdut duelul cu Uruguay. Primul trofeu l-a câștigat după 48 de ani când s-a impus în finala cu Olanda, în anul 1978. Opt mai târziu, în anul 1986, în Mexic, „pumele” au câștigat a doua oară cupa, după ce au trecut în finală de Germania de Vest.

La următoarea ediție a Cupei Mondiale, Italia 1990, Argentina a reușit să ajungă din nou în finală, unde Germania de Vest și-a luat revanșa și s-a impus cu 1-0. După meciul din 1990, Argentina a fost nevoită să aștepte 24 de ani pentru a mai juca o finală. S-a întâmplat în Brazilia, în 2014, când a fost învinsă de Germania, tot cu 1-0.