ANM, ultimele informații despre vremea din România. Unde vor fi 30 de grade Celsius

ANM, ultimele informații despre vremea din România. Unde vor fi 30 de grade Celsius
Temperaturi de 30 de grade Celsius în România

Temperaturile cresc din ce în ce mai mult, iar meteorologii anunță chiar și 30 de grade Celsius în unele zone din România. Potrivit specialiștilor, vremea este mult mai caldă decât ar fi normal și avem temperaturi ridicate aproape în toată țara.

Temperaturi de 30 de grade Celsius

Se anunță temperaturi ridicate în următoarele două zile în toată țară, iar în unele zone acestea vor ajunge la 30 de grade Celsius, chiar și puțin mai mari. Cu toate acestea, o masă de aer rece va veni, în cursul zilei de vineri, ca urmare a reorientării circulației aerului, spune Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.

„Vara o să vină în mai toată ţara, dar cu precădere în regiunile sudice şi în partea de vest a ţării în zonele de câmpie.

Pe parcursul următoarelor două zile valorile termice vor avea o creştere considerabilă, urmând să se apropie de pragul de 30 de grase şi să-l depășească ușor.

Însă, în cursul zilei de vineri, ca urmare a reorientării circulației aerului, va pătrunde o masă de aer mai rece ceea ce va determina apariţia unor fenomene de instabilitate destul de accentuată.

Ne îndreptăm cu alte cuvinte spre sezonul cald, care în ultimii ani a prezentat aceste episoade în care câteva zile vremea este călduroasă, caniculară şi ulterior instabilitatea atmosferică devine accentuată înregistrându-se fenomene specifice cu intensificări ale vântului, descărcări electrice, averse torenţiale cu un grad ridicat de pericol”, a precizat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, la Antena 3.

Vremea astăzi, 12 mai

Joi, 12 mai, temperaturile vor fi ridicate în toată țara. În nordul extrem, spre seară, este posibil să vină o aversă, iar maximele vor fi în jur de 22-23 de grade Celsius în depresiuni, iar pe litoral vor atinge 30 de grade în sudul și estul țării.

În Moldova sudică și nordul Munteniei, temperaturile ajung la 29-30 de grade Celsius, iar pe timpul nopții vor scădea la 14-15 grade. Pe de cealaltă parte, în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile vor fi asemănătoare, însă vântul se va intensifica.

În Dobrogea și Bărăgan, temperaturile urcă la 30 de grade, iar vântul devine puțin mai intens pe litoral. Temperaturile vor fi ceva mai scăzute în nordul Transilvaniei și în Maramureș, în jur de 26-27 de grade Celsius.

În Transilvania, dimineața va fi destul de rece, însă la orele amiezii temperaturi vor crește până la 27-28 de grade, mai ales în vestul provinciei. În Oltenia vremea este extrem de plăcută, cu temperaturi de 30 de grade, fără semne de ploaie și doar puțin vânt.