ANM avertizează. Un ciclon o să lovească România. Ce zone vor fi afectate

ANM avertizează. Un ciclon o să lovească România. Ce zone vor fi afectate
Un ciclon o să lovească România

Cu toate că sunt anunțate temperaturi de 31 de grade, un ciclon periculos urmează să lovească România. Încă nu scăpam de ploi torențiale și furtuni. În zilele următoare, meteorologii anunță precipitații puternice, căderi de grindină și descărcări electrice.

Un ciclon periculos lovește România

Elena Mateescu este director ANM. În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, a vorbit despre fenomenele meteo extreme așteptate în următoarele zile. S-a vorbit și despre apariția unui ciclon care se va forma în Marea Neagră, ajungând și pe teritoriul Românie.

„Da, este posibil ca în continuare în jumătatea estică şi mai ales partea de sud-est a ţării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea şi pe parcursul zilei de vineri de cantităţi de precipitaţii mai importante şi să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitaţii care să depăşească în continuare la nivel local 30-50 l/mp şi de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii şi izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Ce zone vor fi afectate

Conform Administrației Naționale Meteorologice, 17 iunie, joi, în sud și est și local în centrul țării, vremea se va manifesta prin perioade cu înnorări accentuate. De asemenea, vor avea loc averse și descărcări electrice puternice. Pe alocuri, se vor înregistra cantități importantă de apă, ploile având caracter torențial.

Izolat va cădea grindină și vor fi posibile vijelii în unele zone ale țării. Averse și descărcări electrice vor fi doar izolat, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil. La altitudini mari, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, precum și în sud-estul teritoriului.

„Până în jurul datei de 21 iunie vom vorbi în fiecare zi de mesaje meteorologice generale de tip cod galben sau portocaliu pentru că fenomenele meteorologice extreme ce caracterizează condițiile de instabilitate atmosferică accentuată vor fi prezente, în special, în jumătatea estică a țării.”, a anunţat Elena Mateescu la Sinteza Zilei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade, iar temperaturile minime între 10 și 17 grade. În Capitală, cerul va fi temporar noros, cu averse, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 26 de grade, iar cele minime între 14 și 16 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI