ANM, avertisment de ultimă oră! Cod galben de vreme severă în aceste zone. Vântul ajunge la 110 km/oră

ANM, avertisment de ultimă oră! Cod galben de vreme severă în aceste zone. Vântul ajunge la 110 km/oră
Regiunile vizate de cod galben

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, duminică, mai multe avertizări meteo, de cod galben de vreme severă, pentru mai multe regiuni din țară. Ce regiuni sunt vizate?

Avertizări emise de ANM pentru duminică. Ce zone sunt vizate de cod galben

Deși temperaturile rămân totuși mai ridicate comparativ cu normalul acestei perioade, meteorologii ANM spun că ne așteaptă un sfârșit de weekend în care vor persista intesificări ale vântului, în mai multe județe din țară.

Specialiștii au emis un cod galben de intensificări locale ale vântului, cu rafale ce vor atinge în general, 55 – 60 km/h. Avertizarea este valabilă de duminică, de la ora 12 și până la ora 16:00. Județele vizate sunt Constanța și Tulcea. Ambele vizări emise pentru aceste județe fac referire la zona de litoral din regiune, potrivit portalului meteoromania.ro.

O altă avertizare meteo transmisă duminică face referire tot la intensificări ale vântului, cu viteze de 90…110 km/h, asociate cu căderi de zăpadă. Sub incidența acestui cod intră zonele înalte montane, de la 1800 m, din județele Neamț și Suceava.


Totodată, și județele Cluj, Sălaj și Satu Mare se află sub incidența unui cod galben de intensificări ale vântului cu rafale care vor atinge 55-60 km/h, ce este valabil de duminică, de la ora 12:30, până la ora 18:00.
Alte județe aflat sub cod galben de vânt: Olt, Dolj, Mehedinți, Mehedinți, Teleorman.

Duminică, cerul va fi noros, în în vestul, nordul şi centrul ţării. De asemenea, sunt prognozate și ploi temporare pe arii restrânse în sud şi sud-est. În zonele montane, mai ales pe cote, vor apărea precipitații mixte însoțite de vânt, care va sufla moderat pe cote și mai slab în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 9 grade Celsius.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade, mai spun meteorologii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI