ANM anunță o răcire bruscă a vremii. Un val de aer rece pătrunde în România cu temperaturi de 20 de grade

de: Ioana Bucur
05 08. 2023

Specialiștii de la ANM anunță o răcire bruscă a vremii. După acest nou episod de caniculă, cu maxime de aproape 40 de grade Celsius, un val rece pătrunde în România, cu temperaturi de 20 de grade.

ANM anunță o răcire bruscă a vremii, după episodul de caniculă

Luna august a debutat cu un nou episod de caniculă, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis, în ultimele zile, mai multe avertizări de tip cod galben sau portocaliu de disconfort termic accentuat și temperaturi maxime ce s-au apropiat de 40 de grade Celsius.

ANM a anunțat o răcire bruscă a vremii. Potrivit meteorologilor, un val de aer rece va pătrunde în România, duminică, 6 august 2023.

În regiunile din vest, centru și nord, precum și în zonele montane, se va răci. Maximele vor fi cuprinse între 21 de grade Celsius, dealurile Crişanei și 35 de grade Celsius în Moldova şi estul Munteniei.

Te-ar putea interesa și: Meteorologii nu au mai anticipat. Unde ninge ca în povești astăzi, 5 august

Un val de aer rece pătrunde în România

În săptămâna 7-14 august, potrivit ANM, valorile afișate de termometre vor fi sub cele considerate normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării, mai cu seamă în regiunile nord-vestice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În perioada 15- 21 august, ”temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane”, au transmis meteorologii.

Ultima săptămână din august va aduce o ușoară încălzire a vremii.

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Te-ar putea interesa și: Anticiclonul care dă temperaturile peste cap. Anunţul făcut de ANM, vremea a luat-o razna