ANM, alertă pentru România. Temperaturile sunt infernale în aceste regiuni

de: Mariana Olteanu
01 08. 2023

Un nou val de căldură lovește România! Sunt așteptate temperaturi ridicate în sudul și sud-vestul țării. În schimb, gradul de instabilitate se va diminua. În timp ce alte regiuni se topesc, în aletele sunt așteptate ploi. Ce spun meteorologii?

Canicula pune stăpânire pe țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă alertă meteo. Potrivit acestora, în cursul zilei de astăzi, cerul va fi   variabil, temporar cu înnorări în zonele montane și submontane și în sud-estul teritoriului unde pe arii restrânse vor fi averse în general slabe.

Astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri în partea de vest-nord-vest a țării, unde și vântul se va intensifica. Sunt așteptate temperaturi cuprinse între 25 și 33 de grade Celsius. În schimb, minimele termice vor atinge 10 grade în depresiunile intramontane, unde vor fi condiții de ceață și 21 grade Celsius pe litoral.

Și în București vremea va fi una frumoasă. În cursul zilei sunt așteptate temperaturi de 31 de grade. În această regiune, vântul va sufla moderat. Se vor înregistra temperaturi minime cuprinse între 17 și 19 grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: Încă un val de caniculă în România. Zonele unde ne vom topi din cauza căldurii

Sunt așteptate ploi cu grindină

De miercuri, vremea se schimbă. România scapa de caniculă. În prima parte a zilei sunt așteptate ploi. În estul și local în sudul teritoriului, vor avea loc fenomene de instabilitate atmosferică. Sunt așteptate ploi. În anumite regiuni din țară. nu este exclus să apară și grindina.

În timp ce în alte regiuni, ploile fac ravagii, altele se topesc. În Câmpia Română, în Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, vremea va fi călduroasă, local caniculară, cu disconfort termic ridicat, astfel că se vor înregistra temperaturi între 33 și 36 grade Celsius.

În nordul și centrul țării, sunt așteptate maxime termice cuprinse între 24 și 32 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 grade Celsius pe litoral. Și În București vremea va fi caniculară. În cea de a doua parte a zilei, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 35 de grade, în timp ce cea minimă va fi de 21 de grade Celsius.

Nici joi nu scăpăm de căldura  sufocantă. Valul de căldură va cuprinde toată țara și se va intensifica. Sunt așteptate temperaturi maxime cuprinse între 30 grade Celsius pe litoral și 38 grade Celsius în Lunca Dunării, iar minimele vor fi cuprinse între 15 și 25 grade Celsius, mai coborâte în zonele depresionare din nord-vest și centru (spre 10-11 grade Celsius în estul Transilvaniei).

Te-ar putea interesa și: Vine toamna mai repede în România? Fenomenul meteo bizar care i-a contrariat pe specialiști. Maria Ghiorghiu: ”Vin ploi și vijelii”