ANM a dat prognoza meteo pentru 1 mai și Paște 2024. Cum va fi vremea în mijlocul primăverii
Mai avem, cel puțin, o lună de iarnă, iar conform meteorologilor, nu am scăpat încă de vremea rece. Cu toate astea, prognoza meteo de primăvară 2024 actualizată anunță o primăvară timpurie, cu câteva excepții. În același timp, putem vorbi despre prognoza meteo pentru 1 mai și Paște 2024, în care aflăm cum va fi vremea în mijlocul primăverii.
Specialiștii vorbesc despre prognoza meteo 1 mai și Paște 2024
Dacă în alți ani aveam parte de căldură, la începutul lunii mai, conform specialiștilor, în 2024 s-ar putea să avem parte de zăpada de primăvară. Aceștia spun că acste schimbări ar putea veni ca urmare a fenomenului El Niño. „Este posibil să avem un model destul de furtunos de la sfârșitul lunii februarie până la începutul lunii martie.”, spun meteorologii.
Vezi aici: Prognoza meteo până pe 18 februarie în România. Vremea se schimbă brusc, ce fenomene apar
În datele meteo, publicate și de cei de la AccuWeather, aflăm că în luna aprilie s-ar putea să avem parte de valori termice cuprinse între 12 și, cel mult, 22 de grade, iar fenomenele de precipitații sunt preconizate pentru mai mult de jumătate din lună.
Referitor la următoarea lună, când vom este Paștele, specialiștii spun că valorile termice se vor situa între 18 și, maxim, 25 de grade pe timpul zilei, iar noaptea vor fi între 6 și cel mult 12 grade. Uitându-ne la data de 5 mai, când va fi Paștele, aflăm că vom avea în termometre, 19 grade pe timpul zilei, cu posibilitatea apariției precipitațiilor, iar pe timpul nopții termomentrele vor coborâ până la 7 grade.
ANM a emis azi o nouă avertizare de Cod Galben
În această dimineață, ANM a emis o avertizare de vreme rea, vaalbilă până mâine, 7 februarie, la ora 10:00, dimineața, anunțând intensificări ale vântului, iar zonele afectate sunt Crișana, Maramureș, Muntenia, Dobrogea, dar și în Transilvania și Moldova:
„În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…60 km/h.
La munte, vântul va avea viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90…100 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…50 km/h, vor fi marți (6 februarie) local și în restul teritoriului.”, precizează ANM în această avertizare.
Află despre: Vreme de aprilie, în februarie. Temperaturile cresc brusc, zonele în care vor fi 20 de grade
Temperaturi ridicate în Europa în aceste zile
Deși suntem încă în perioada de iarnă, valorile termice au avut o tendință de creștere, atât în Europa, cât și pe plan local, și asistăm la o încălzire a vremii, cu mult peste ceea ce ar trebui să fie normal în această lună. La această oră, spre exemplu, în București sunt înregistrate 20 de grade, deși vântul bate cu putere, aceleași valori fiind înregistrate și în alte orașe din România, precum și din Europa.
Citește și: Vremea se schimbă brusc! Anunţ de ultimă oră de la ANM, vine primăvara
Spre exemplu, la Budapesta sunt 17 grade, la Paris 12, Roma 17, și Viena 12 grade, iar tendința de încălzire va continua până la finalul acestei săptămâni, urmând ca din data de 12 februarie vremea să se răcească din nou.