Animalul rar din România care este periculos pentru oameni. Este foarte agresiv
Ai auzit despre animalul rar din România care este periculos pentru oameni? Din cauza faptului că autoritățile nu au intervenit la timp, s-a extins enorm. Nu este deloc ușor să fie capturat, putând fi remarcat foarte rar. Se ascunde prin tufișuri, mărăcini sau alte spații izolate. Atacă orice îi iese în cale.
Animalul rar din România care este periculos pentru oameni
„Este ca prezenţa ciorilor la oraş – par inofensive, dar în număr mare pot produce necazuri. Este o specie care provine din Orientul Apropiat, o specie sudică.
Nu putem şti de ce s-a răspândit, dar supoziţiile există: are multă hrană, şoareci, păsări, reptile, vremea s-a încălzit foarte puternic, nu are un duşman natural pentru că lupul a fost exterminat, mai ales din pădurile din altitudinile joase”, a spus biologul Ion Constantin.
În urmă cu aproximativ un deceniu, pe teritoriul României nu existau mai mult de 2.000 de exemplare de șacali, fiindcă despre acest animal este vorba. Date mai recente publicate de Ministerul Mediului arată că, în anul 2020, numărul șacalilor a crescut la 16.000. În prezent, se crede că numărul animalelor ar fi sărit de 20.000 de exemplare.
Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, însă cu dimensiuni mai mici decât acesta. Are, de asemenea, coada mai scurtă decât a lupului și botul ascuțit. În general, acest animal trăiește în nordul Africii, sudul Asiei și în sudul Europei. Se hrănește cu animale mici și cu hoituri.
Șacalul atacă cu sânge rece orice îi iese în cale, nu poate fi alungat
Animalul a devenit un adevărat pericol în România, având în vedere că autoritățile nu au intervenit la timp și s-a extins foarte mult. Nu poate fi identificat chiar atât de ușor întrucât nu este foarte activ pe timpul zilei. În orele serii însă, poate fi remarcat cu ușurință, pentru că iese la căutare de hrană.
Este animalul care i-a terorizat pe oameni. Șacalul se ascunde de multe ori printre tufișuri, mărăcini sau alte locuri izolate, astfel încât nu este facil să fie găsit. Specialiștii spun că, dacă nu se ia nicio măsură, animalul va deveni un pericol major nu numai pentru fondurile de vânătoare, ci și pentru gospodării.
„Sunt și extrem de precauți, nu te poți apropia de ei suficient de mult. Cum arată acum câmpurile, culorile dealurilor și faptul că ei umblă prin iarba înaltă… Sunt aproape imposibil de văzut. Poți să îi ai în față și să nu știi de ei”, a spus un vânător, într-o intervenție pentru Adevărul.ro.
Șacalul este foarte agresiv, ucide aproape orice întâlnește în cale. Nu este deloc fricos, astfel încât nu poate fi alungat cu ușurință. Atacă și animale domestice, și animale sălbatice. Specialiștii spun că extincția sa majoră va declanșa o mare problemă din punct de vedere al echilibrului ecologic.