Animalul rar din România care a fost adus în țară de Ceaușescu. Puțini oameni au auzit de el
Tu știi care este animalul rar din România care a fost adus în țară de Ceaușescu? Totul a pornit de la pasiunea de vânătoare a fostului dictator comunist. În prezent, în țara noastră există 65 de exemplare ale mamiferului cu pricina. Toate sunt păstrate pentru aceeași activitate. Românii trebuie să achite pentru coarnele sale nu mai puțin de 5.000 de euro.
Animalul rar din România care a fost adus în țară de Ceaușescu
Povestea animalului care nu are ce căuta în România: adus de partidul socialist, la ordinul tovarășului, este și astăzi unic. Pe teritoriul țării noastre, există o rezervație de mamifere atipice. Puțin conaționali au auzit despre ea. Doar pasionații de vânătoare, probabil, s-au deplasat în regiune. Procesul de aclimatizare a animalului în țară nu a fost deloc dificil.
Este vorba despre muflon, un gen de mamifere care curpinde reprezentanți ai ovinelor sălbatice. Animalul seamănă foarte bine cu berbecul, însă nu se regăsea în țara noastră. Mai este cunoscut și după denumirea „oaia sălbatică”. În general, aceasta poate fi regăsită în America de Sud, însă câteva exemplare trăiesc și în Sicilia și Sardinia.
În România, animalul a fost aclimatizat în jurul anilor 1980, la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. Fostul dictator comunist era pasionat de vânătoare și îi plăcea ideea de a deține trofee în acest sens. Când a aflat care era valoarea trofeelor pentru coarnele groase, în spirală, de muflon, a decis imediat să aducă o serie de exemplare de acest mamifer și în țara noastră.
De obicei, Nicolae Ceaușescu vâna alături de alți secretari de partid ai județelor țării. Fostul lider de stat vâna, deseori, mistreți. Din luna noiembrie până în luna februarie, duminica, obișnuia să meargă la fazani, activitatea care îl obosea. Era mai liniștit când vâna urși, primăvara și toamna.
Unde se află rezervația de mufloni și cât costă coarnele mamiferului
Fostul lider comunist a creat o rezervație de mufloni, în satul Negureni, de lângă comuna Băneasa, din Dobrogea. „Tărâmul moflonilor”, așa cum mai este denumit, se întinde acum pe o suprafață de 300 de hectare și adăpostește 65 de exemplare de mamifere aduse din Italia, potrivit ObservatorNews.
În continuare, muflonii sunt crescuți pentru sezonul de vânătoare, care are loc în perioada 15 septembrie-15 decembrie. Muflonul este, practic, strămoșul oii domestice. În principiu, un astfel de exemplar cântărește în jur de 50 de kilograme, are o lungime de până la 1, 3 metri și poate sări până la 2 metri.
Citește și: Ceasul din România care a încremenit la ora la care Ceauşescu a vrut să fugă. Timpul a stat în loc aici
Cânarea unui astfel de mamifer costă 2.000 de euro, potrivit sursei citate. Cei care vor să ia coarnele animalului acasă mai trebuie să achite în plus o sumă de 3.000 de euro.