05 mai 2022 | 13:01

Angelina Jolie, dezvăluire cutremurătoare despre experiența trăită în timpul vizitei din Ucraina. Apelul disperat transmis către liderii occidentali

Politică
Angelina Jolie, dezvăluire cutremurătoare despre experiența trăită în timpul vizitei din Ucraina. Apelul disperat transmis către liderii occidentali
Angelina Jolie, în timpul vizitei la un spital de refugiați ucraineni

Angelina Jolie a vizitat zilele trecute Liov, un oraș din vestul Ucrainei, acolo unde mii de copilași sunt adăpostiți într-un internat și o instituție medicală, de frica războiului și de atacul rachetelor. Din păcate, o parte dintre ei sunt victimele bombardamentelor asupra gării Kramatorsk. În noaptea de miercuri spre joi, frumoasa actriță a povestit pe pagina sa de Instagram amalgamul de emoții trăit atunci când a luat parte la drama refugiaților din Ucraina.

Angelina Jolie, printre alarmele antiaeriene din Liov

Angelina Jolie este ambasador onorific al Agenției ONU pentru Refugiați și a sosit în orașul Liov pentru a vorbi cu persoanele afectate de război și pentru a vizita mai multe instituții medicale care adăpsteau copii, victime ale bombardamentelor rusești.

Prima oară, frumoasa actricță a fost văzută într-o cafenea din Liov, acolo unde a discutat puțin cu oamenii din jur. Ulterior, emoțiile acesteia au atins cote maxime, căci alarmele antiaeriene au început să răsune, momente în care trimisul special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a fost dusă la un centru unde se adăposteau copii refugiați, dar și la un spital.

Acolo, actrița a interacționat cu micuții, dar și cu voluntarii și oficialii care sunt implicați în oferirea unei noi șanse la viață acestor oameni loviți de soartă. Angelina Jolie a relatat un moment extrem de trist care a impresionat-o foarte tare și a vrut să-l împărtășească cu publicul.

„În timp ce mă aflam la Liov, în urmă cu câteva zile, mi s-a arătat o „piatră specială” găsită de o fetiță. Fetița care a găsit-o nu și-a dat seama că piatra cu care se juca era, de fapt, o schijă dintr-o bombă. Am ținut-o în palmă pentru câteva secunde. Este zimțată și mai grea decât v-ați aștepta. Strălucirea și natura sa neobișnuită trebuie să fi atras atenția copilului.

Când o bombă sau un obuz explodează, fragmente ascuțite de metal greu rup corpurile celor din apropierea punctului de impact”, a transmis actrița americană.

Mesajul Angelinei Jolie pentru Occident

Angelina Jolie a povestit că mulți copii dintre cei pe care i-a întâlnit în orașul Liov au suportat intervenții chirugicale grele din cauza violenței cu care s-au manifestat bombardamentele din gara Kramatorsk , astfel că bucăți de șrapnel au pătruns în corpul firav al acestora.

Actrița a menționat că au existat cazuri în care metalele obuzelor au pătruns atât de aproape de organele vitale, încât extracția lor ar fi pus în pericol viața micuților, astfel că unele dintre acestea au rămas în corpurile copiilor. Angelina Jolie trage un mare semnal de alarmă privind durerea pe care acest război le-o provoacă tuturor, dar în special copiilor, care vor rămâne marcați toată viața.

„Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor, care depășesc rănirea fizică a manifestărilor emoționale și mentale ale traumei”, a adăugat trimisul special al ONU.

Angelina Jolie și-a încheiat mesajul extrem de apăsător cu un apel la cei care au puterea să intervină în acest război sângeros, transmițându-le că întreaga luptă pentru a opri acest conflict reprezintă, de fapt, „o cursă pentru a limita numărul de victime ucise, rănite, strămutate și traumatizate în fiecare zi”, a transmis aceasta.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro