Ce se întâmplă cu vacanța de vară. Ecaterina Andronescu: „Nu se prelungește”

Autor: Iorgu Ianusi - 18:50, 03 mai 2019

Ecaterina Andronescu se opune unei solicitări venite de la sindicate privind prelungirea vacanței de vară.

Ministrul Educației amintește că următorul an școlar ar urma să înceapă la 9 septembrie. Acest lucru este stabilit prin ordin de ministru.

Aflată într-o vizită la Suceava, Ecaterina Andronescu a spus că nu va modifica aceste prevederi.

Declarațiile ministrului vin în condițiile în care hotelierii de pe litoral ar fi vrut o prelungire a vacanței.

Dacă școala ar începe după jumătatea lunii septembrie, multe familii ar continua să meargă în stațiunile de la mare. Începutul de septembrie aduce și tarife mult mai reduse în stațiunile de la Marea Neagră.

„Eu îi înțeleg pe cei care doresc să obțină profit, nu am nimic cu ei, profitul este o valoare pe care o respect. Sigur că îl respect și pe cel pe care dorește să obțină profit pentru că plătește impozit și impozitul ajunge și la școli. Dar cred că întâi și întâi trebuie să promovăm interesul școlii. Când am stabilit această structură a anului de învățământ am avut în vedere numărul de zile de școală. Acesta determină și numărul de ore. Până la urmă determină recunoașterea sau nu a diplomelor pe care școlile noastre le elaborează.” Ecaterina Andronescu

Andronescu, între vacanțele de iarnă și de vară

Ca argument pentru faptul că vacanța nu poate fi mărită, Ecaterina Andronescu a amintit de vacanța de iarnă.

Ministrul a spus că și operatorii din turism care duc turiști în zonele montane, lângă pârtii de ski cer ca vacanța de iarnă să fie mai lungă. Nici în această situație nu se poate modifica programul.

„Sigur că dacă vom găsi o formulă mai rațională decât asta nu avem nimic împotrivă. Deocamdată avem un ordin de ministru ce se stabilește structura anului școlar, iar structura anului școlar ne arată că școala începe pe 9 septembrie și deocamdată despre 9 septembrie vorbim.” Ecaterina Andronescu

Solicitările Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au apărut după ce Ministerul Educației a decis ca următorul an școlar să înceapă mai devreme, respectiv la 9 septembrie.

Reprezentanții FPTR i-au solicitat ministrului Turismului, Bogdan Trif, să încerce să o convingă pe Ecaterina Andronescu să renunțe la această măsură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI