Andrei Baciu, avertisment înfiorător: „Aceste tulpini care circulă mai nou nu feres pe nimeni de boală”

Andrei Baciu, avertisment înfiorător: „Aceste tulpini care circulă mai nou nu feres pe nimeni de boală”
ANdrei Baciu, avertisment cu privire la noile tulpini Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății atrage atenția asupra pericolelor la care suntem expuși din cauza noilor tulpini care circulă în țara noastră. Potrivit acestuia, indiferent de cât de bună este starea noastră de sănătate, aceste noi tulpini Covid-19 sunt mai contagioase și mai agresive. Andrei Baciu oferă că soluție salvatoare împotriva efectelor nefaste ale tulpinilor vaccinul, fiind cea mai sigură formă de protecție existentă la acest moment.

Maratonul vaccinării, un real success

În cursul serii de duminică, Andrei Baciu a tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care suntem expuși în prezența noilor tulpini existente în România. Acesta le-a recomandat cetățenilor să profite de șansa vaccinării anti-Covid-19, având în vedere că este cea mai bună șansă de protecție anti-Covid-19.

Seecretarul de stat în Ministerul Sănătății a explicat că accesul ușor la vaccinare este o șansă extrem de mare pentru români, motiv pentru care ar trebui să profite. Andrei Baciu a reamintit că agresivitatea noilor tulpini nu iartă pe nimeni, indiferent de profesie, condiție fizică sau alți factori.

„Vedem că aceste tulpini care circulă mai nou nu feresc pe nimeni de boală, inclusiv sportivi de performanță, oameni care au aparent o stare bună de sănătate.

Vedem că în fața acestui virus, practic nimeni nu este ferit, deci cu atât mai mult (sunt importante – n.r.) oportunitatea și avantajele câștigării protecției, pe de o parte. Pe de altă parte, un alt aspect extrem de important – faptul că vaccinul este la îndemână”, a declarat secretarul de stat duminică seara, la Digi24.

Oficialul a făcut referire inclusiv la maratonul vaccinării, care a avut loc în acest weekend, în București, fiind organizate 50 de centre de vaccinare, fără programare. Potrivit ultimelor informații, receptivitatea și interesul cetățenilor a fost peste așteptările autoritățile, targetul stabilit inițial fiind aproape dublat, ajungând la 18.000 de doze administrate, față de 10.000 cât erau preconizate.

Câte persoane au fost vaccinate până în acest moment

Andrei Baciu s-a arătat optimist cu privire la șansele de a reveni la o viață apropiată de normalitate, având în vedere entuziasmul cetățenilor și al numărului de doze administrate până acum.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a aplaudat aceste inițiative de vaccinare a populației prin intermediul maratoanelor, fiind accesibile într-un timp rapid mai multor cetățeni.

“Aș îndrăzni să spun că este o dublă sărbătoare – faptul că se întrevede, așa, luminița de la capătul tunelului, prin exemplul celorlalte țări, pe de o parte, prin posibilitatea ridicării unor restricții odată cu creșterea numărului de persoane vaccinate, care au protecție în fața bolii.

Avem peste 3,6 milioane de persoane care au fost vaccinate și duminică se atinge borna de 6 milioane de doze administrate, ceea ce este o cifră impresionantă.

Practic, toate aceste lucruri ne duc către închidere acestui capitol al pandemiei, pe de o parte. Însă mai este un aspect – exemplificarea a ceea ce ne-a lipsit poate cel mai mult, contactul uman, colectivitatea.

Ducându-te la acest maraton, iei contact cu masele de oameni, lucru care nu s-a întâmplat foarte des”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI