12 mai 2021 | 11:54

Andrei Baciu, avertisment important despre vaccinarea anti-Covid-19: “Nu există nicio recomandare în acest sens”

News
Andrei Baciu, avertisment important despre vaccinarea anti-Covid-19: “Nu există nicio recomandare în acest sens”
Andrei Baciu, avertisment cu privire la schimbarea dozei de rapel

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a dorit să lămurească cetățenii cu privire la vaccinarea anti-Covid-19, dar și asupra eventualelor îndoieli pe care aceștia le au. Pentru că există mai multe controverse legate de tipurile de vaccine, Andrei Baciu a explicat clar și răspicat condițiile în care tipul de vaccin ar putea fi schimbat de la o doză la alta. În toate celălalte contexte, cetățenii trebuie să știe că vaccinarea se face în cazul ambelor doze cu același tip de vaccine.

“Nu câștigi nimic în plus dacă faci asta”

Andrei Baciu avertizează toți cetățenii care urmează să se vaccineze cu privire la aspectele pe care trebuie să le aibă în calcul atunci când trebuie să-și administreze cea de-a doua doză. Pentru că mulți români s-au arătat sceptici cu privire la eficiența serurilor, aceștia au luat în calcul schimbarea tipului de ser pentru o imunizare mai bună, din punctul lor de vedere.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, schimbarea dozei de rapel nu este o soluție pe care cetățenii ar trebui să o ia în calcul, dat fiind faptul că nu există nicio recomandare în acest sens. În plus, Andrei Baciu susține că imunitatea se obține prin administrarea ambelor doze cu același tip de ser, așa cum recomandă și producătorii vaccinurilor.

”Acest lucru se poate întâmpla doar dacă intervine o eroare medicală. Un gest intenționat, voluntar, nu există niciun fel de recomandare în acest sens, medicală, științifică, nu există niciun fel de practică la nivel global în acest sens, pe care de consecință nu poți face acest demers.

Te-ai vaccinat cu o singură doză și să intervină situația în care să îți alegi o a doua doză. Nu câștigi nimic în plus dacă de vaccinezi cu o altă doză de vaccin și nici nu câștigi prin eliminarea unor eventuale neplăceri ipotetice.

Rezultatele scontate în urma imunizării, avantajele și motivul pentru care ne vaccinăm este de a dobândi imunitate. Dobândim imunitate dacă folosim și utilizăm vaccinul în felul în care a fost el recomandat a fi utilizat”, a transmis acesta la Antena3.

De ce nu trebuie să renunțăm la efectuarea celei de-a doua doze

Andrei Baciu susține că incidentele petrecute în cazul vaccinării cu AstraZeneca au fost lămurite de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar românii nu au niciun motiv să evite sau să amâne vaccinarea cu cea de-a doua doză.

Acesta a afirmat că alegerea unei alte doze nu are nicio bază medicală sau științifică, motiv pentru care cetățenii trebuie să respecte recomandările stricte ale specialiștilor.

„Nu este posibil la nivel de alegere să poți schimba pentru că nu este o chestiune medical recomandată. Nu e o necesitate. Și, în plus, nu există niciun motiv pentru care să renunțăm la administrarea celei de-a doua doze, la efectuarea rapelului.

Ce s-a întâmplat cu vaccinul AstraZeneca este o situație care a fost elucidată și practic orice fel de semn de întrebare și orice fel de dubiu a fost spulberat ca urmare a analizei experților din cadrul Agenției Europene a Medicamentului”, a declarat Andrei Baciu, potrivit sursei citate.

 

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro