Andreea Marin, război din cauza convoaielor cu ajutoare umanitare. Reacția furibundă a vedetei

Andreea Marin, război din cauza convoaielor cu ajutoare umanitare. Reacția furibundă a vedetei

În plină criză de pandemie, Andreea Marin a îndemnat mii de oameni și mai multe companii să doneze pentru ajutorarea persoanelor afectate de COVID-19. Cu o experiență de 25 de ani în campanii sociale, „Zâna surprizelor” a reușit să adune o sumă importantă de bani, organizând un convoi umanitar în valoare de peste 400.00 de euro. Din păcate, vedeta povestește cu mare dezamăgire că acest ajutor a fost aproape ignorat de 2 miniștri, respectiv ministrul Sănătății și cel de Interne.

Andreea Marin răbufnește

Prin intermediul asociației sale „Prețuiește Viața”, Andreea Marin a venit în ajutor cu mai multe produse necesare în lupta pentru combaterea coronavirusului. Mare i-a fost uimirea și indignarea când acest ajutor imens, pe care îl oferă pentru persoanele aflate în dificultate, a fost tratat cu nepăsare de către anumiți angajați ai statului. Solicitând sprijin pentru distribuirea corectă a ajutoarelor, aceasta povestește că a fost amânată și ținută cu promisiuni la telefon.

Nu se putea coordona acest convoi cu 14 sau 15 tiruri și mașini mari cu produse necesare în valoare de peste 440.000 de euro așa, prin telefon, de la distanță. E o responsabilitate mare, sunt acte de semnat și predat, e o transparență care trebuie asigurată din respect pentru donatori, nu te joci cu aceste lucruri. Trebuia să fiu acolo, să verific, să coordonez. Așadar, în ziua convoiului umanitar m-am echipat cum am putut mai bine și am fost prezentă la fata locului.”, a povestit Andreea într-un interviu pentru blogul cristinastanciulescu.ro.

Ce ajutor le-a solicitat Andreea Marin celor doi miniștri

Din dorința de a repartiza cât mai bine materialele atât de necesare multor instituții și persoane, Andreea Marin s-a declarat total nemulțumită de lipsa de implicare a lui Victor Costache, ministrul Sănătății și Marcel Vela, ministrul de Interne, după ce, în urmă cu 10 zile le-a trimis o scrisoare deschisă prin care le solicita un ajutor de bază pentru români.

Prefer să nu vorbesc despre cei doi miniștri cărora le-am trimis o scrisoare deschisă încă de acum 10 zile, cu două rugăminți simple, de bază, nu pentru mine, ci pentru întreaga societate civilă dispusă să ajute, două întrebări fără de care nici nu poți porni la drum sa gestionezi o criză: care e lista nevoilor concrete și unde sunt ele, cu caracteristici ale produselor necesare.

O simplă mască, de exemplu, e de atâtea tipuri, nu toate sunt eficiente, ce să mai vorbim de aparatura medicală, nu te joci cu lucrurile astea, nu poți irosi banii pe ce crezi tu că e bine, deși poate nu e, iar a doua întrebare – care e procedura corectă prin care putem dona și ajuta, în situația specială impusă de acest virus. Te duci pur și simplu cu obiectele donate la poarta unui spital, sau a unui centru de carantina? Nu, evident!”, a declarat Andreea Marin.

Andreea Marin: „Suntem prea mici, de neluat în seamă?”

Vedeta, vizibil afectată de dezinteresul de care au dat dovadă cei 2 ministri, a explicat situația grea cu care s-a confruntat: deși avea banii necesari pentru a ajuta rapid oamenii loviți de coronavirus, infomațiile de bază care o ajutau să achiziționeze produsele necesare pentru rezolvarea unor situații urgente lipseau cu desăvârșire.

După mai mult de 10 zile de așteptare a unui răspuns, Andreea Marin povestește că a fost nevoită să acționeze cum a știut mai bine, împreună cu echipa ei, oameni mici și fără funcții mari.

M-au ținut de vorba cu promisiuni la telefon ambii miniștri, al Sănătății și al Afacerilor Interne, fără sa aibă nici după atâtea zile aceste 2 răspunsuri concrete, de baza pentru orice plan de acțiune. Nu am primit nimic în scris, cum am cerut și e firesc.

Așa că nu m-am mai bazat pe ei. Așteptam să… ce? Să nu fie luat în serios sprijinul nostru? Suntem prea mici, de neluat în seamă? Iată că ne descurcăm cum putem, dar suntem constructivi și împreună căpătăm putere. Însă nu uităm că noi, oamenii aceștia mici și simpli, fără funcții sonore, nu pentru asta votăm niște persoane la vârful acestei țări”, a continuat Andreea.

Urmăriți Playtech.ro și pe