Andreea Esca vorbește deschis despre cancer. Mărturisiri neștiute din viața vedetei PRO TV

de: Năstase Mirabela
03 09. 2020

Andreea Esca sare în ajutorul celor aflați la nevoie și acum le sprijină pe femeile nevoiașe ca să-și facă gratuit testele care le-ar putea spune dacă suferă sau nu de cancer de col uterin sau de cancer la sân.

Andreea Esca vorbește deschis despre cancer

Astfel, o caravană va ajunge chiar în zonele defavorizate din România, însă e nevoie de fonduri. Cancerul este o boală care cu greu își găsește vindecarea și a cărui pradă cad anual 80.000 de români, iar dintre aceștia, 140 mor zilnic, femeile fiind mai predispuse decât bărbații.

De altfel, cea mai frecventă cauză de cancer la femei este cancerul de sân, a doua cauză de deces, după cel pulmonar. Statisticile indică faptul că una din zece femei face cancer mamar, iar 7.000 se îmbolnăvesc anual. Dintre acestea, 80% sunt diagnosticate în faze avansate, stadiu în care tratamentul nu mai aduce vindecarea, ci asigură prelungirea vieții. Multe românce nu știu ce au de făcut ori poate nu au bani pentru a face testele necesare.

”Hai să facem bine”

”Mama a fost asistent medical în Institutul Oncologic din București aproape toată viața. Multe povești din copilăria mea erau despre bolnavi de cancer. Și nu aveau un final fericit. Acum, datorită investigațiilor mult mai performante, cancerul de sân, de exemplu, poate fi învins dacă este depistat în fază incipientă. La fel și cel de col uterin. Doar că multe femei din România nu pot face aceste teste. Fundația Renașterea pune la dispoziție un mamovan care va călători prin toată țara și va face posibilă testarea Papanicolau și mamografii pentru femeile care nu au acces la ele.

Cu o înscriere în cursa virtuală “Race for the Cure” oferiți o testare Papanicolau și cu patru  înscrieri dăruiți o mamografie acestor femei. Este valabil și pentru București. La cursă participă zeci de țări, iar dacă dumneavoastră locuiți în Franța, de plidă, și vă înscrieți de acolo, puteți alege ca donația să meargă către România, la Fundația Renașterea. Vă invit să vă înscrieți în echipa mea, Andreea Esca, cu codul 534A5EDA, și să alergăm virtual în data de 25, 26, 27 septembrie, pentru femeile care au nevoie de aceste teste. Puteți să participați și la secțiunea sponsor fără să faceți parte din echipă! Hai să facem bine!”, a scris Andreea Esca pe pagina sa de Facebook.