Andreea Esca, victorie la tribunal. A câștigat procesul de care puțină lume știa

Andreea Esca, victorie la tribunal. A câștigat procesul de care puțină lume știa

În 2013 Andreea Esca prezenta la Știrile PRO TV un eveniment în care fusese implicată o doctoriță, Iuniana Stanciu, eveniment ce s-a lăpsat cu urmăriri pe autostradă și, ulterior, cu arestarea persoanei respective.

Jurnalista Andreea Esca chemată la procesul intentat de Iuniana Stanciu

Conform informațiilor de la acel moment, doctorița Iuniana Stanciu ”a fost vedeta unui incident care s-ar fi putut finaliza tragic. În noaptea de 15 spre 16 iunie 2013 ea se afla la volanul unui Opel Corsa, când poliţiştii din Ploieşti au încercat să o oprească în trafic. Femeia a refuzat să tragă pe dreapta, a acroşat un poliţist după care a pornit în trombă într-o cursă care s-a finalizat abia la intrare în Bucureşti. A circulat pe A3, cu o viteză se peste 190 de km/h, cu farurile stinse şi pe contrasens, urmărită fiind de o maşină a Poliţiei la volanul căreia se afla Georgian Drăgan, actualul purtător de cuvânt al IGPR, însoţit de Florin Aristan, şeful Biroului Rutier Ploieşti. Femeia a fost în cele din urmă arestată, încarcerată în Arestul de la Câmpina, dar din cauza stării de sănătate (stare de agitaţie provocată, cel mai probabil, de consumul de alcool sau de substanţe interzise) a fost transferată la spitalul Penitenciarului Jilava”. Așa suna materialul prezentat de Andreea Esca în buletinul de știri de la PRO TV.

Presa relata, în 2017, că Iuniana Stanciu fusese rechemată la audieri, dar magistrații au decis să inceteze urmărirea penală împotriva acesteia, după ce doctorița a venit cu dovezi care atestau faptul că ar fi avut probleme de sănătate mintală și că nu ar fi fost pe deplin conștientă de faptele săvârșite.

”Numita Iuniana Stanciu a fost arestată preventiv și încarcerată la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IJP Prahova. Poliţiştiiau solicitat să fie transferată la spitalul Penitenciarului Jilava. Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a preluat cazul, iar procurorii decid să solicite instanţei luarea măsurii internării medicale, conform articolului 114 Cod Penal, care prevede ca pedeapsă internarea medicală când făptuitorul este bolnav mintal ori toxicoman şi se află într-o stare care prezintă pericol pentru societate.

Andreea Esca, victorie la tribunal. A câștigat procesul de care puțină lume știa
Andreea Esca, victorie la tribunal. A câștigat procesul de care puțină lume știa

În baza art. 246 alin. (8) C. proc. pen., dispune obligarea provizorie la tratament medical a numitei Stanciu Iuniana, În baza art. 245 alin. (1) C. proc. pen., obligă intimata Stanciu Iuniana să urmeze în mod regulat tratamentul medical prescris de un medic de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, conform portalului instanţelor de judecată.

În urma acestor relatări, Iuniana Stanciu a decis să o cheme la tribunal pe jurnalistă, dar și pe Mihai Dedu și Andreea Marinescu. Doctorița a intentat proces în data de 28 noiembrie 2018, la Judecătoria Focşani, miza fiind despăgubirile materiale pe care aceasta le cerea celor amintiți mai sus.

A câștigat procesul de care puțină lume știa

După 3 ani de înfățișări în instanță și după multele insistențe ale doctoriței de a-i determina pe magistrați să-i dea câștig de cauză și, implicit, să impună despăgubirile cerute de aceasta, s-a dat decizia definitivă la acest dosar civil, iar decizia magistraților, pe baza dovezilor de la dosar, a fost în favoarea jurnaliștilor Andreea Esca, Mihai Dedu și Andreea Marinescu, decizie publicată și pe portaul juridic al instanței de judecată din Focșani.

Andreea Esca, victorie la tribunal. A câștigat procesul de care puțină lume știa
Andreea Esca, victorie la tribunal. A câștigat procesul de care puțină lume știa

„Admite în parte excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, pentru faptele petrecute în luna iunie 2013, pentru capătul de cerere având ca obiect pretenţii şi respinge acest capăt de cerere (pentru faptele petrecute în luna iunie 2013), ca fiind prescris dreptul material la acţiune. (…) Respinge acţiunea, în rest, ca neîntemeiată. (…) Obligă pe reclamantă la plata către … a sumei de 8200,07 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Focşani”, au decis magistrații.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI