Andreea Esca demolează două clădiri din Cluj. Unde va construi un nou hotel

Andreea Esca demolează două clădiri din Cluj. Unde va construi un nou hotel
Andreea Esca și Alexandre Eram, un prosper cuplu

Andreea Esca, pe lângă notorietatea ca prezentator tv, se pare că mai nou vrea succesul și în afaceri. Alături de soțul ei, Alexandre Eram, vrea să intre cu bani mulți, în domeniul imobiliarelor. Afacerea, deloc una ieftină, constă în ridicarea unui hotel, nu oriunde, ci în cel mai dezvoltat oraș din România, Cluj Napoca. Numai că acest plan, pentru a fi dus la bun sfârșit, a necesitat aprobarea primăriei clujene, încă din 2017. Astăzi aflăm că acest lucru s-a rezolvat, ar mai există o problemă.

Andreea Esca și Alexandre Eram, un prosper cuplu

În urmă cu 21 de ani, Andreea Esca, deja o vedetă importantă de televiziune, îl cunoștea Alexandre Eram. Viitorul soț, născut în Statele Unite, cu mamă franțuzoaică și tată armean, de profesie arhitect, venea în România imediat după Revoluția din 1989.

La momentul 2000, Alexandre Eram era deja un prosper om de afaceri în România, fiind posesorul lanțului de magazine cosmetice Melkior. Afacerea, una înfloritoare de altfel, le-a adus importante beneficii în toți acești ani. Întrebat ce admiră la soția sa, Andreea Esca, afaceristul răspundea Şi ea zâmbeşte ca mine!

După succesul cu magazinele de cosmetice, se pare că cei doi au decis să-și încerce norocul și în alt domeniu. Așa se face că am aflat care este domeniul în care vor să-și rotunjească veniturile în urmtăoarea perioadă, acesta fiind cel al imobiliarelor și HoReCa.

Vedeta construiește un hotel în Cluj

Presa locală clujeană relatează despre o nouă construcție aprobată de edilii locali. De altfel acum a primit reautorizarea, aceasta expirând în 2017. În spatele acestui proiect se află Andreea Esca și Alexandre Eram, care-și doresc să construiască un hotel elegant chiar în centrul orașului Cluj Napoca.

Problema, după cum mai relatează presa locală, este că aveau nevoie de autorizația de demolare a două imobile aflate pe terenul unde deja s-a stabilit că va fi construit acest hotel. Deși construcția va fi la standardele moderne conform autorizației Primăriei Cluj, vor fi obligați să păstreze arhitectura zonală. Cât despre cele două imobile firma de arhitectură care se ocupă de acest proiect, declara că este necesară demolarea imobilelor.

”Proprietarii doresc demolarea corpului de clădire construit de-a lungul limitei de proprietate din est și care parazitează zidul de împrejmuire, eliberând astfel o porțiune de teren care va asigura iluminat, aerisire și o impresie generală mai bună pentru restul dezvoltării. Pe calcanul de pe latura vest se va construi un etaj nou și mansardă peste corpul subsol și parter existent, într-o manieră care va păstra intacte bolțile de cărămidă ale încăperilor existente.

Pe latura din sud se va construi un corp îngust și înalt pentru scara principală de acces la noul etaj. De aici o altă scară dedicată va urca la mansardă. La fiecare nivel se va amenaja un apartament (3 apartamente în total), iar la subsol boxe de depozitare. În cadrul lucrărilor clădirea propusă va căpăta o înfățișare nouă, goluri de la parter vor fi păstrate sau închise, iar golurile părților noi vor fi într-o compoziție armonioasă cu acestea. În mare se va respecta arhitectura zonei și imaginea clasică. ”, au declarat arhitecții.