Anamaria Prodan cere o schimbare majoră în Liga 1: „Deja a ajuns un circ”

Anamaria Prodan cere o schimbare majoră în Liga 1: „Deja a ajuns un circ”
Anamaria Prodan vrea VAR în Liga 1

Anamaria Prodan crede că introducerea VAR este singura modalitate pentru a rezolva problema arbitrajelor în Liga 1. Au fost foarte multe polemici legate de arbitraje, dar impresarul consideră că este imposibil pentru arbitrii să ia mereu decizia corectă. Soţia lui Laurenţiu Reghecampf este convinsă că patronii de club ar accepta să investească în cunoscuta tehnologie. Mai ales dacă li s-ar transmite că se vor da amenzi pentru cei care mai jignesc arbitrii. Pe cei din urmă, Anamaria Prodan îi apără şi spune că toat greşelile sunt făcute „omeneşte”, fără intenţie.

Anamaria Prodan este convinsă că patronii cluburilor din Liga 1 ar fi dispuşi să plătească pentru implementarea sistemului VAR

„Introducerea VAR este un «must». Să ne ridicăm la standardele europene. Liga 1 a devenit un circ. Toată lumea vorbește numai de arbitraj, de la cel mai tânăr jucător la ultimul conducător. Jignirea a ajuns cap de afiș. Trebuie să avem sistemul VAR neapărat. Orice arbitru este om, nu robot. Este firesc să greșească, se joacă repede și nimeni nu poate avea ochiul VAR-ului. 

Sistemul VAR a fost deja introdus în multe campionate, dar nu a oprit discuţiile legate de arbitraj

Eu nu cred că arbitrii sunt corupți, că se vând meciuri. Suntem în 2020. Cine riscă așa ceva? Nu cred! Conspirațiile astea sunt făcute de noi, românii. Cred că sunt scăpări omenești, în secunda aia se pune un alt jucător în fața fazei și nu vede arbitrul

Este vina noastră că nu am băgat până acum VAR. Este vina celor care conduc fotbalul că nu fac chestia asta. Este atât de simplu să faci chestia asta, pui pe ordinea de zi la o ședință unde vin toți din fotbal și spune-le: «Care mai vorbește de arbitraj plătește amendă». Să vezi cum vor băga mâna în buzunar toți, vor plăti să avem VAR și nu îi vor mai numi «cretini» și «proști» pe arbitri. Nu ai dreptul să înjuri un arbitru pentru că nu a văzut”, a declarat Anamaria Prodan la ProX.

Anamaria Prodan este cea care ia deciziile la Hermannstadt, formaţie cu un start de sezon destul de bun. Pentru a evita un conflict de interese, în condiţiile în care este şi impresar, a pus-o pe fiica sa la conducere. Hermannstadt este pe locul 8 în clasament, cu 11 puncte din şapte partide disputate. În ultimul meci din aceast etapă, sibienii vor înfrunta FCSB astăzi, de la ora 21:00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI