ANAF face angajări masive. Sute de posturi, scoase la concurs. Anunțul tocmai a fost făcut

de: Iulia Statie
20 12. 2021

ANAF a scos sute de posturi la concurs. Sunt căutați statisticieni, specialiști în IT sau persoane care activează în domeniul econometriei sau analizei datelor. Mulți oameni care își caută un loc de muncă o să se bucure când o să afle că numeroase posturi sunt disponibile.

Concursuri pentru posturile ANAF. Ce specialiști sunt căutați

ANAF caută să acopere zonele deficitare sau anumite domenii noi de activitate prin recrutare externă. Astfel, cel puțin 300 de persoane noi o să fie angajate în 2022, ținând cont că numărul de angajați este în scădere de mai mulți ani. Posturile rămase vacante au fost acoperite prin transferuri de la alte instituții.

Începând cu 2016, ANAF nu a mai derulat un concurs de recrutare de personal din sursă externă, fiind exceptat un concurs desfășurat în 2018 pentru Vama Galați, potrivit Profit.ro. Acum sunt căutați numeroși experți pentru a întineri aparatul fiscal, astfel că sute de posturi au fost scoase la concurs:

„Recrutarea externă de personal (minim 300 posturi) cu competențe adecvate, capabil să răspundă exigențelor unei administrații moderne, urmărind în primul rând întinerirea aparatului fiscal și asigurarea de personal pe zone deficitare sau domenii noi de activitate – statisticieni, specialiști în IT, econometrie sau în analiza datelor.”

Informații noi despre ANAF. Ce trebuie să știe românii

Schimbări majore la ANAF. Sunt căutați foarte mulți specialiști după ce numărul de angajați a început să scadă în ultimii ani. Existau 2.970 de posturi vacante la începutul acestui an, acest număr reprezentând 12% din totalul de 25.582 de posturi bugetare.

Mai exact, în respectiva perioadă, numărul angajaților era de 22.612, fiind înregistrată o scădere de 300 de persoane față de jumătatea anului trecut. Agenția Națională de Administrare Fiscală se ocupă acum de recrutarea externă pentru a acoperi zonele deficitare sau câteva domenii noi de muncă.

Multe persoane care își caută de muncă și au competențele adecvate pot să devină interesate de ofertele pe care le-a făcut Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ce măsuri au fost impuse pentru limitarea efectelor pandemiei

Au fost luate mai multe măsuri de către ANAF încă de când pandemia a început să facă ravagii în România. Mai exact, câțiva angajați au fost trecuți în regim de telemuncă. În perioadele în care situația la nivel național se înrăutățea, mai multe persoane începeau să lucreze de acasă.

Aproximativ trei sferturi din 22.000 de angajați sunt vaccinați cu serul anti-Covid-19. Serviciile de interacțiune la distanță cu plătitorii de taxe au fost dezvoltate de către ANAF pentru a limita prezența oamenilor în unitățile instituției. Au fost promovate și instrumentele de comunicare online.