Fiscul te cheamă să-ți plătești taxele și-ți dă calculator. Care sunt categoriile vizate

Fiscul anunță contribuabilii care trebuie să depună declarația unică la ANAF, dar nu au un computer acasă, pot primi ajutor la sediile teritoriale ale agenției.

„Calculatoare destinate auto-servirii” – așa le numesc reprezentanții Ministerului Finanțelor. Scopul lor: să ajute românii să-și respecte obligațiile fiscale.

Sunt computere aflate în sediile teritoriale ale Agențieia Naționale de Administrare Fiscală. Acestea pot fi folosite pentru a depune „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.”

Acest document se depune exclusiv online, până la data de 31 iulie 2019, amintește Mediafax.

„Contribuabilii care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale, pentru a-și crea cont în Spațiul Privat Virtual (SPV) și pentru a beneficia și de alte servicii electronice puse la dispoziție de ANAF. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale.” ANAF

Sediile în care Fiscul pune la dispoziție calculatoare

Lista sediilor Fiscului în care sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare se află pe site-ul instituției, www.anaf.ro.

Odată ajunși pe această pagină, trebuie accesată secțiunea Servicii oferite de ANAF.

„Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”, poate fi depusă pe portalul www.e-guvernare.ro, la secțiunea „Depunere declarații”. Pentru această operațiune este necesar un certificat digital.

De asemenea, conducerea ANAF le sugerează contribuabililor să depună în timp util „Declarația Unică”. Astfel, ar putea fi evitate blocajele și suprasolicitarrea sistemului informatic al Fiscului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI