Amintiri tulburătoare. Ce mesaj a transmis Emiliano Sala cu câteva momente înainte de accidentul de avion și ce imagini a difuzat BBC în premieră – VIDEO

Amintiri tulburătoare. Ce mesaj a transmis Emiliano Sala cu câteva momente înainte de accidentul de avion și ce imagini a difuzat BBC în premieră - VIDEO

Au trecut mai bine de trei ani și jumătate de la accidentul de avion în care și-au pierdut viața fotbalistul Emiliano Sala și pilotul aparatului. Multe dintre întrebări au rămas fără răspuns! BBC a difuzat mai multe imagini dinainte de decolarea avionului, dar și un mesaj audio în care fotbalistul le transmite prietenilor că a plecat la drum cu un aparat de zbor care „pare să se destrame”. Din glasul lui se citește teama.

BBC a difuzat o înregistrare audio cu Emiliano Sala, dar și imagini dinaintea decolării

Accidentul a avut loc în ianurie 2019, când avionul în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson s-a prăbușit în Canalul Mânecii. Ambele persoane au decedat.
Jucătorul de fotbal fusese transferat de la Nantes la Cardiff pentru suma de 18 milioane de euro și a plecat din Franța ca să semneze contractul.

BBC a publicat ultimele imagini cu el în viață, surprinse de camerele de supraveghere de pe aeroport. A trecut formalitățile de vamale și a urcat în avionul în care avea să-și găsească moartea. Jurnaliștii au intrat și în posesia unui mesaj audio pe care fotbalistul l-a trimis pe un whatsapp pe care îl avea cu mai mulți prieteni.

„Sunt aici în vârful avion, care pare să se destrame, zburăm aiurea spre Cardiff. Nu știu, vor trimite pe cineva să mă caute, dar nu știu dacă o să mă găsească. Dar, știi tu tată… îmi este atât de frică”, este mesajul disperat transmis de Sala. Erau practic ultimele momente din viața lui.

Cardiff și Nantes s-au judecat pentru banii din suma de transfer. Francezii au solicitat plata integrală a banilor din contract, dar TAS a ajuns la concluzia că suma corectă este de șase milioane de euro.

Pilotul David Ibbotson a spus că aeronava este foarte nesigură

Pilotul David Ibbotson avea 59 de ani și o mare experiență în domeniu. El a venit cu aeronava din Marea Britanie ca să-l ia pe fotbalist, iar când a ajuns în Franța i-a telefonat unui prieten în care s-a plâns de starea tehnică a avionului.

„Eram în mijlocul Canalului Mânecii și am auzit o bubuitură. Nu știam ce se întâmplă. Am profitat de ocazie pentru a revizui totul, mi-am verificat parametrii. Din moment ce totul era bine, am continuat să zbor. Dar, chiar mi-a atras atenția acel moment”, a spus pilotul în conversația în posesia căreia au intrat cei de la BBC.

David Ibbotson i-a mai transmis amicului că aeronava nu este deloc sigură, dar că „trebuie să se întoarcă în hangar”.

În raportul final, publicat în martie 2020, biroul britanic care anchetează accidentele aviatice (AAIB) a apreciat că pilotul David Ibbotson a pierdut controlul aparatului în timpul unei manevre efectuate la o viteză prea mare.

Urmăriți Playtech.ro și pe