Amestecul puternic cu care să stropești căpșunele. Așa vor fi mult mai gustoase
Căpșunele reprezintă, cu siguranță, unele dintre fructele noastre roșii preferate. Cu forma ei senzuală și gustul acidulat, este greu de rezistat. Nu e de mirare că din ce în ce mai mulți oameni aleg să le planteze în grădini pentru a obține o recoltă bogată, sănătoasă și gustoasă. Cu ce amestec trebuie să uzi fructele pentru un rezultat incredibil.
Cu ce soluție trebuie să stropești căpșunele
Căpșunele încântă papilele gustative ale tuturor iubitorilor de fructe dulci. Vedete de deserturi, prăjituri, torturi și alte salate proaspete, căpșunele conțin antioxidanți, stimulează memoria și chiar acționează ca un agent anti-îmbătrânire nebănuit, susțin specialiștii.
Dacă ai norocul să le poți crește chiar la tine în curte, trebuie să fii sigur că poți obține o recoltă abundentă și sănătoasă.
Dacă plantele tale cresc în condiții favorabile, vor da primele fructe la sfârșitul primăverii sau la începutul verii.
Secretul constă în efectuarea unui proces corect de irigare. Cu alte cuvinte, trebuie să fii foarte atent cât de des uzi plantele.
Pentru o înflorire adecvată și rapidă, experții în grădinărit îți recomandă să folosești o soluție cu acid boric. Amestecă-l cu apă și udă semințele de căpșune, în așa fel încât te vei bucura de o recoltă fabuloasă.
Pentru început, vei dizolva o jumătate de linguriță de pulbere de acid boric într-o cană cu apă fierbinte. Se amestecă bine până când particulele de acid se vor dizolva complet.
Apoi, soluția obținută se va dilua în zece litri de apă. Rezultatul va fi un lichid bogat în nutrienți, care va stimula creșterea căpșunelor în perioada de înflorire. Îl poți pulveriza pe frunze și chiar și pe flori.
Citește și Gramul de căpșune, mai scump decât cel de aur. Cât a ajuns să coste un kg în piețele din România
Cât de des trebuie să uzi plantele
Irigarea joacă un rol cheie în cultivarea căpșunelor. Prin urmare, este important să găsești un echilibru potrivit în procesul de îngrijire al plantelor.
Ca o regulă generală, specialiștii te sfătuiesc să te asiguri de faptul că fructele tale vor avea parte de umiditate constantă pe tot parcursul sezonului de vegetație, în special spre coacere.
Astfel, plantele transplantate sunt de obicei irigate cu aspersoare timp de cel puțin șase săptămâni pentru a obține o vegetație timpurie. Atenție, rădăcinile tinere sunt foarte sensibile la secetă și salinitate.
Cu alte cuvinte, întreținerea în această etapă este esențială. Fertilizarea și irigarea sunt necesare pentru a promova o creștere sănătoasă și fructuoasă. Vei înlocui irigarea prin aspersie cu un sistem de picurare, pe măsură ce sezonul avansează.