Amestecul puternic care te scapă de petele nedorite de pe perne. Durează doar 10 minute

de: Bișinicu Andreea
04 02. 2023

Pernele sunt folosite zilnic, așa că nu este de mirare că pot aduna pete inestetice, de obicei de culoare galbenă. Experții în lenjerie de pat au împărtășit cum să eliminați aceste pete folosind trei ingrediente pe care probabil le aveți deja în dulapuri. Iată ce soluție puteți adopta.

Trucul genial care te ajută să scapi de petele nedorite de pe pernă

Uneori poate fi greu să găsești o pernă care să îți placă foarte mult, dar atunci când o faci, vrei să o păstrezi cât mai mult timp posibil.

Așa că este bine să știi că nu trebuie să o înlocuiești dacă începi să detectezi câteva pete și mirosuri inestetice pe suprafața ei.

Experții în curățare au împărtășit un truc genial prin care poți curăța pernele fără să le pui la mașina de spălat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente naturale, pe care le găsești, cu siguranță, la tine în gospodărie.

Mai exact, petele de pe perne ies, fără griji, cu oțet alb, bicarbonat de sodiu și detergent lichid pentru vase. Tot ce trebuie să faci este să torni, într-un lighean, o cană de oțet, puțin bicarbonat și câteva lingurițe de detergent lichid de vase.

Apoi, pentru a îndepărta petele galbene, vei înmuia pernele în amestecul respectiv, pentru 1 – 2 ore. După ce a expirat timpul, scoate perna, clătește-o și vei putea observa rezultatul.

Petele vor fi îndepărtate, iar mirosurile neplăcute vor dispărea. Mai mult de atât, pernele vor fi dezinfectate și igienizate corespunzător.

Citește și Cum se spală pernele din spumă cu memorie. Trucul pentru a elimina și cele mai dificile pete

Poți lăsa perna la înmuiat timp de două ore sau peste noapte

În cazul în care te confrunți cu pete mult mai încăpățânate, gospodinele îți recomandă să lași perna în amestec peste noapte.

„Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în locul boraxului, care funcționează și ca un înălbitor natural și pentru îndepărtarea petelor. Pe de altă parte, săpunul de vase scapă de corp plus uleiurile de păr.”, notează specialiștii, potrivit express.co.uk.

În cazul în care folosești perne cu spumă de memorie, acestea nu trebuie curățate la mașina de spălat, potrivit specialiștilor. Dacă perna s-a pătat, vei curăța murdăria cu o cârpă curată înmuiată în apă caldă amestecată cu detergent lichid.

Dacă perna are nevoie doar de o reîmprospătare rapidă, poți folosi accesoriul pentru tapițerie de la aspirator pentru a îndepărta praful și firimiturile de pe suprafață. Alternativ, îl poți aerisi la soare timp de o oră sau două.

Citește și Ingredientul din bucătărie care îţi lasă canapeaua şi fotoliile ca noi. E varianta uşoară şi ieftină, trebuie să încerci