Amestecul în care trebuie să ții vinetele înainte de congelare. Nu își vor mai schimba deloc gustul
Experții în bucătărie au spus care este amestecul în care trebuie să ții vinetele înainte de congelare. Mulți dintre români preferă să pună pentru iarnă vinete la congelator, însă unii dintre aceștia constată că legumele nu mai au același gust după ce le scot de la congelator. Care este trucul prin care vinetele nu își vor mai schimba deloc gustul.
Trucul genial pentru congelarea vinetelor. Vor avea același gust ca vara
Vinetele prăjite cu usturoi și garnisite cu ierburi sunt delicioase pe timpul iernii, însă cei care preferă să păstreze vinetele la congelator constată, din păcate, că legumele lor nu mai sunt așa de gustoase.
Care este trucul genial prin care vinetele dumneavoastră vor avea același gust ca vara chiar și după decongelare vă spunem noi în rândurile din continuare.
Vinetele nu se țin mult timp la congelator
Apelând la acest truc puteți congela vinetele cu ușurință acasă. Principalul lucru este să determinați cantitatea corectă. Sigur este că vinetele congelate trebuie consumate înainte de debutul noului sezon, altfel gustul și calitățile vinetei sunt pierdute.
Palatabilitatea se schimbă doar atunci când legumele proaspete sunt înghețate. Gustul va fi amar și neplăcut și, în plus, forma legumelor se pierde. În alte cazuri, gustul nu se schimbă.
Cum alegi vinetele pe care urmează să le congelezi
Leguma rămâne aromată și suculentă. Când sunt congelate, se pierd doar 20% din proprietățile utile, iar la păstrare, 40%.
Selecția și pregătirea legumelor este foarte importantă. Culoarea vinetelor trebuie să fie uniformă, pielea trebui să fie fermă și strălucitoare. Vinetele nu trebuie să prezinte puncte negre sau adâncituri.
Ce ai de făcut după ce ai ales vinetele
-Coaja de vinete, taie tulpina.
-Umpleți recipientul cu apă, adăugați 50 de grame de sare.
-Înmuiați legumele curate în apă sărată timp de 30 de minute.
-Clătiți bine eliminând sarea de pe suprafața legumelor.
-Întindeți șervețele de hârtie, întindeți vinetele deasupra lor.
-Acoperiți cu un prosop de lenjerie sau șervețele.
-În timp ce legumele se usucă, pregătiți o tăietură și o hârtie de copt. Acoperiți placa cu hârtie.
-Așezați legumele uscate pe o placă și băgați-le la congelator timp de o oră.
-Scoateți legumele după o oră, înfășurați fiecare în folie de plastic, puneți-le într-un recipient sau în două pungi de plastic.
-Băgați legumele la congelator pentru iarnă.
Vinetele congelate nu își păstrează forma
Astfel de legume sunt potrivite peste anotimpul rece pentru prepararea tocanelor sau a salatelor. Este foarte puțin probabil ca vinetele să își păstreze forma, astfel că nu vor putea fi coapte sau prăjite frumos, așa cum se face vara cu legumele proaspete.