Amestecul de 3 lei care te scapă de țânțari. Alungă imediat aceste insecte de pe terasă sau de pe balcon

de: Andreea Vînătoru
21 05. 2022

În anotimpul cald, oamenii apelează la tot felul de trucuri pentru a scăpa de țânțari. Astăzi vă propunem o soluție simplă și de efect, pentru a scăpa definitiv de țânțarii de pe terasă sau din balcon. Te costă doar 3 lei!

În această perioadă, comercianții au scos la vânzare tot felul de aparate și soluții care țin țânțarii la distanță. Din nefericire, de cele mai multe ori, acestea sunt ineficiente. Vara, instalațiile pe bază de curent sau soluții repelente nu fac față avalanșei de țânțari. De exemplu, poți încerca această soluție cu drojdie, pentru a face o capcană destul de eficientă pentru țânțari. De ce ai nevoie?

  • sticlă de plastic de 2 litri goală
  • Un cub de drojdie
  • O lingură de zahăr
  • O cană cu apă caldă

Cum asamblezi capcana de țânțari

Prima dată se taie o treime din partea de sus a sticlei. Cu restul de sticlă se pune apă caldă, zahărul și drojdia și amestecă ușor, să se dizolve drojdia. Apoi, partea de sus a sticlei se întoarce cu gâtul în jos și se introduce în sticla în care ai pus soluția de drojdie.

Ai avut nevoie doar de 2 minute pentru ca capcana de țânțari să fie gata! Această soluție preparată este eficientă în grădină sau în spațiile libere, dar este musai să o ții la distanță de aproximativ doi metri de tine. Drojdia care începe să fermenteze, degajând dioxidul de carbon, va atrage țânțarii care vor pica în sticlă, fără să mai poată ieși la suprafață.

Astfel, vei scăpa de toți țânțarii care roiesc în jurul tău. O astfel de capcană pentru țânțari poate fi folosită și ziua pentru muște sau viespi.

Ce alte soluții naturale te scapă de țânțari

Uleiul de Eucalipt

O altă modalitate de a scăpa de țânțari este uleiul de eucalpit cu lămâie. Trebuie să aplici pe piele câteva picături. De asemenea, pune cinci picături de ulei într-o cană cu apă, după care pune amestecul într-un recipient din plastic pentru spray şi aplică două sau trei puf-uri înainte să ieşi din casă. Aroma uleiului nu va mai lăsa ţânţarii să intre în casă.

Ține un ventilator pornit

De asemenea, un alt remediu împotriva țânțarilor îl constituie ventilatoarele. Conform entomologilor, ţânţarii scad în activitate când rafalele de vânt depăşesc 16 kilometri pe oră.

Astfel, un ventilator cu viteza stabilită la un nivel înalt ar trebui să producă o rafală suficientă pentru a îndepărta țânțarii. În plus, ventilatoarele ajută la disiparea dioxidului de carbon pe care îl expiri şi la reducerea căldurii corporale, factori care atrag ţânţari.