Amestecul de 3 ingrediente prin care albești și cele mai murdare haine. Te scapă de toate petele

de: Năstase Mirabela
05 09. 2022

Care este amestecul de trei ingrediente prin care albești chiar și cele mai murdare haine. Acest amestec îți vine în ajutor atunci când ai de-a face cu pete încăpățânate. Ai nevoie de aceste trei ingrediente simple și ieftine pentru a-ți albi hainele.

Amestecul de 3 ingrediente prin care albești și cele mai murdare haine

Pentru albirea hainelor nu ai nevoie neapărat de înălbitorul cumpărat din comerț, ci poți face și tu acasă o soluție specială cu care să albești articolele de îmbrăcăminte. Tricourile, cămășile albe sunt extrem de utilizate mai ales pe perioada școlii, de către elevi, însă nu numai. Pentru a prepara un înălbitor la tine acasă ai nevoie de ingrediente ca:

  • săpun pudră, fără clor
  • bicarbonat de sodiu
  • peroxid

Pentru a prepara înălbitorul de casă, trebuie să iei un recipient la alegere, să adaugi o cană de 250 ml de săpun praf, preferabil fără clor. Se adaugă o cană de 250 ml de bicarbonat de sodiu și trebuie să torni și 60 ml de peroxid de hidrogen.

Odată puse toate aceste ingrediente în recipient, trebuie să le amesteci foarte bine. Se ia puțin din amestec și se face forma unei bile. Când termini de modelat aceste bile, se așteaptă toată ziua pentru ca ele să fie gata de utilizare. Se pot folosi apoi.

Apoi, se separă hainele și se pun hainele în mașina de spălat. După ce ai făcut asta, se adaugă o bilă de înălbitor de casă. Apoi se rulează un ciclu de spălare la rece. După finalizarea ciclului de spălare, hainele vor fi mult mai curate, petele nu vor mai fi vizibile, iar albul lor va fi imaculat.

Ingrediente care te ajută să scapi de petele de pe haine

Un alt ingredient care îți vine în ajutor pentru înălbirea hainelor este și acidul salicilic din aspirină. După ce hainele stau la înmuiat în acest amestec, ele trebuie puse apoi la uscat. Mai mult, pastilele de aspirină se pot pune în mașina de spălat, dar ele trebuie să fie mărunțite înainte.

Când vine vorba de îndepărtarea petelor de pe haine, nici oțetul de mere nu este un ingredient de neglijat. El poate fi pus direct pe pată, iar dacă alegi să îl combini cu jumătate de litru de apă și să înmoi hainele timp de o jumătate de oră în acest amestec, hainele își vor recăpăta prospețimea. La final, rufele trebuie puse în mașina de spălat.

Laptele luat direct de la frigider te poate ajuta, de asemenea, la albirea hainelor. Pune hainele în recipientul cu lapte, apoi spală-le cu detergent de rufe și apă de la robinet. Rezultatul va fi unul spectaculos.