Amestecă grișul cu acest ingredient surpriză și obții cele mai pufoase găluște. Nu vor mai ieși niciodată tari
Dacă vrei să obții cele mai pufoase găluște, află ce trebuie să pui în compoziția lor. Dacă amesteci grișul cu acest ingredient, vor avea o textură perfectă. Cel mai tare truc, ce te va ajuta să scapi de găluștele tari ca piatra.
Cum faci cele mai pufoase găluște
Supa cu găluște este un preparat perfect atât pentru zilele reci, dar și pentru cele toride, în care simțim nevoia să ne hidratăm. Totuși, este cu adevărat o provocare să faci găluștele, pentru că riști ca acestea să fie extrem de tari.
Problema este că nu urmezi cu atenție toți pașii și faci o greșeală minoră, care te poate costa scump. Dacă vrei și tu să obții găluște moi ca un burete, fără cocoloașe și cu un gust perfect, află ce ingredient trebuie pus neapărat în compoziția lor.
Specialiștii în bucătărie dezvăluie că secretul pentru a obține găluștele pufoase și gustoase constă în amestecul de griș de bună calitate cu mălai. Te-ai fi gândit că aceste ingredient poate face minuni? Ei bine, contribuie major la rezultatul final.
Pentru fiecare porție de griș, se adaugă două sau trei lingurițe de mălai. Acest amestec special garantează găluștelor o textură delicată și o aromă specială, precum și o culoare pe măsură.
Cea mai bună rețetă rămâne, însă, cea a bunicilor. Este important să te asiguri că grișul are o granulație bună, pentru a evita ca unele găluște să fie prea tari, iar altele să se sfărâme. Dacă vrei să urmezi rețeta tradițională, ai nevoie doar de un ou, griș, sare și puțin mălai.
Trucuri pentru găluște perfecte
Pentru a obține găluște pufoase și delicioase, secretul constă într-o rețetă simplă, care implică folosirea unui singur ou și a grișului în cantități egale, la care se adaugă un praf de sare și mălaiul.
Calitatea grișului este esențială; acesta trebuie să aibă o granulație uniformă și să nu fie prea fin. De asemenea, este important să lași amestecul să se odihnească timp de 10 minute, pentru a permite grișului să se umfle ușor înainte de a forma găluștele.
Pentru a pregăti aluatul, începi prin a bate oul bine cu o furculiță, după care adaugi grișul treptat, câte puțin, amestecând bine după fiecare adăugare. La jumătatea procesului, se incorporează și sarea, iar la final mălaiul.
Găluștele sunt apoi adăugate în supa fierbinte, care trebuie să clocotească la foc mic. Folosește o lingură înmuiată în supă pentru a lua aproximativ jumătate de lingură din compoziția de griș și a o adăuga în supă.
Pe măsură ce fierb, găluștele își vor dubla volumul. Timpul de fierbere este de aproximativ 10 minute, după care focul este stins și găluștele sunt lăsate să stea în supă, acoperite cu un capac. Atunci când sunt gata, acestea vor pluti la suprafața supei,