Amenzi uriașe pentru posesorii de animale. Ce trebuie să declari la stat în cel mai scurt timp

Amenzi uriașe pentru posesorii de animale. Ce trebuie să declari la stat în cel mai scurt timp
Amenzi usturătoare pentru posesorii de animale. Ce trebuie să declari la stat?

Vești noi pentru posesorii de animale! Statul le va da amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei, dacă proiectul va fi aprobat. Ce trebuie să declare imediat la stat?

Amenzi usturătoare pentru posesorii de animale

Primăria Capitalei dorește să demareze un proiect care îi vizează pe posesorii de animale. Cine va refuza să declare animalul de companie, va fi mustrat cu o amendă cuprinsă între 500 și 1.000 de lei, în cazul în care proiectul va fi aprobat.

„Începând cu anul 2019 se va efectua recensământul animalelor cu proprietar/deținător legal de pe raza Municipiului București, care se va efectua pe o perioadă de doi ani. Pe perioada desfășurării recensământului, proprietarii animalelor au posibilitatea declarării acestora, personal sau digital, în vederea înregistrării acestora”, se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi.

Amenzi uriașe pentru osesorii de animale. Ce trebuie să declare și care sunt mustrările legale
Amenzi uriașe pentru osesorii de animale. Ce trebuie să declare și care sunt mustrările legale

Ce trebuie să mai declari la ASPA?

Conform documentului oficial, declararea animalului de companie poate fi realizată la sediul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), dar și în alte locații stabilite ulterior sau digital, prin cadrul transmiterii online a informațiilor către ASPA. Dacă sunt cazuri de deces sau de înstrăinare al animalului, proprietarii trebuie să declare și acest lucru, în termen a 15 zile, pentru modificare datelor. De asemenea, proprietarii trebuie să transmită tot în termen de 15 zile dacă animalele fată. Neinformarea decesului este taxată cu o amendă între 400 și 600 de lei, la fel ca și cei care nu anunță ASPA în cazul fătării.

Obiectivele sunt: Realizarea unei baze de date cu privire la numărul de animale cu proprietar legal existent în Capitală; controlul reproducției animalelor de rasă comună, cu proprietar; împiedicarea abandonului puilor animalelor de rasă comună și animalelor adulte pe domeniul public al Capitalei; responsabilizarea proprietarilor cu privire la obligațiile ce le revin referitoare la creșterea și întreținerea animalelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI