Amenzi noi pentru români de la 1 ianuarie 2021. Ce sunt obligați să facă cu fructele și legumele alterate

Amenzi noi pentru români de la 1 ianuarie 2021. Ce sunt obligați să facă cu fructele și legumele alterate
Amenzi pentru români, de la 1 ianuarie 2021

Vești proaste pentru români! Noi amenzi se întrezăresc pentru cei care nu respectă ultimele obligații impuse de către oficiali. Ce vor trebui să facă aceștia cu fructele și legumele alterate de la 1 ianuarie?

1 ianuarie 2021 aduce noi amenzi. Obligații în privința fructelor și legumelor alterate

Românii au noi obligații începând cu 1 ianuarie 2021. Aceștia trebuie să arunce fructele și legumele care sunt alterate separat, nu alături de alte produse sau alimente care ajung la gunoi. Cine nu va respecta legea va fi sancționat pe măsură. Deșeurile biodegradabile vor trebui să fie separate de alte deșeuri, modelul care se respectă de ani buni în privința hârtiei și a plasticului. Amenda pentru nerespectarea acestei legi este de până la 20 de mii de lei. Din păcate, reprezentanții firmelor de salubrizare susțin că noua regulă nu va putea fi respectată nici măcar în Capitală din cauza inexistenței stațiilor de compostare pentru deșeurile biodegradabile.

Bărbat: Fructele care sunt putrede, cad, cad după pom. Care nu le ține pomul, cad. Nu le adună nimeni. Rămân îngrășământ.
Reporter: Și legumele pe care le cumpărați și se strică?
Bărbat: Alea la gunoi! (Sursa: digi24.ro)

Amendă pentru români pentru aruncarea legumelor și fructelor alterate alături de alte resturi
Amendă pentru români pentru aruncarea legumelor și fructelor alterate alături de alte resturi

„Omul o strânge. Și pe urmă ce face cu ea?”

Parlamentarii au decis că vor o schimbare, așa că vor ca în gospodării și în cadrul societăților comerciale deșeurile bio sau anumite resturi de mâncare să nu mai fie aruncate în același recipient cu restul gunoiului. Amenda minimă este de 400 de lei pentru cetățeni și de 20.000 de lei pentru societățile comerciale.

Bărbat: Păi bun, omul o strânge. Și pe urmă ce face cu ea? Eu o pun într-un vas, ceva, mă rog. Și? Numai să le ia. Operatorii ăștia sunt… foarte, foarte… Ori nu sunt pregătiți. Pun gunoiul. Pun plasticul la plastic și tot ce e refolosibil, iar gunoiul menajer la tomberon. E o mașină specială care vine pentru plasticurile astea. Pentru refolosibile. Dacă ăla nu vine într-o zi, vine ăla cu gunoiul, ia sacul cu refolosibile și-l aruncă tot peste gunoi