Amenzi de până la 26.000 de lei pentru românii care au aceste vouchere. Mare atenție când le folosești
Se dau amenzi de până la 26.000 de lei pentru românii care au aceste vouchere. Este vorba despre voucherele de vacanță, pe care intră o dată pe an o sumă de bani destinată achiziționării de vacanțe. Așadar, mare atenție când le folosești.
Amenzi uriașe pentru românii care au acest tip de vouchere. Atenție mare
Românii care primesc vouchere de vacanță şi nu le folosesc în mod corect, încercând să le vândă pentru a lua bani pe ele, riscă amenzi uriașe, la fel ca şi cei care le cumpără.
Această greșeală banală îi poate costa pe angajaţii care primesc vouchere de vacanţă zeci de mii de lei.
Vânzarea voucherelor de vacanță, strict interzisă
Toți cei care primesc vouchere de vacanță trebuie să știe că vânzarea acestora este strict interzisă, acestea neputând fi folosite decât de către titular.
Astfel, autoritățile române atrag atenția oficial că salariații care încearcă să vândă vouchere de vacanţă riscă amenzi de până la 26.000 de lei.
În plus, orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete de vacanță emise pe numele altei persoane decât cea care figurează ca titular va fi amendată cu 13.300 de lei.
Până când se vor acorda vouchere de vacanță
„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a precizat Ministerul Finanțelor.
Cine primește vouchere de vacanță, conform legii
Legea precizează exact cine sunt beneficiarii voucherelor de vacanță, care vor fi acordate și în acest an, acestea având o valoare de 1450 de lei.
„Potrivit prevederilor art.1 alin.(1), alin.(2) și alin.(2ˆ4) din OUG nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, cu modificările și completările ulterioare pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condițiile legii, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanță.
Angajatorul stabilește când acordă voucherele de vacanță
Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.
În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz”, mai arată ministerul de Finanțe.