Amenzi de mii de lei pentru românii care circulă cu aceste maşini noaptea. Legea care i-ar ţine pe şoferi în casă, veste rea

de: Bișinicu Andreea
10 03. 2023

Veste rea pentru conducătorii auto din România. Șoferii care vor circula pe timp de noapte, la volanul acestor autoturisme, vor risca sancțiuni usturătoare. Ce amendă ai putea primi. Autoritățile tocmai au făcut anunțul.

Șoferii care ar putea primi amenzi de 5.000 de lei

Oficialii Municipiului București tocmai au făcut un anunț care-i vizează pe șoferii care conduc automobile, pe timp de noapte, pe străzile din București.

Potrivit informațiilor furnizate de către autorități, conducătorii auto care circulă noaptea, cu motociclete sau la volanul unor mașini zgomotoase, ar putea primi amenzi în valoare de 5.000 de lei.

Consilierul USR Gabriel Rău a declarat, la Antena 3 CNN, că proiectul a fost propus și s-ar afla pe masa Primăriei Capitalei, în vederea dezbaterii.

De asemenea, politicianul susține că proiectul așteaptă să fie votat de către colegii de la Partidul Național Liberal.

„Acest proiect de limitare a zgomotului produs de autovehiculele care circulă noaptea în București este conceput pentru toți cei care sunt deranjați de aceste sunete.

Acest proiect, aflat în discuții în Consiliul General al Municipiului București, are rolul de a reduce zgomotul produs de traficul auto, pe timpul nopții. Pe lângă reacțiile pozitive din societate, există multe argumente care sprijină acest proiect.

În primul rând, zgomotul produce un impact negativ asupra sănătății noastre, precum probleme de auz, tensiune arterială și chiar boli de inimă.

În al doilea rând, vorbim despre faptul că această măsură ne îmbunătățește calitatea vieții, pentru că zgomotul îngreunează concentrarea și relaxarea”, a declarat reprezentantul USR, conform Antena 3.

Citește și Rămâi fără permis auto un an de zile. Greşeala care te lasă pieton pe loc, poliţiştii nu stau la discuţii

Probleme noi pentru șoferii din Capitală?

Foarte mulți conducători auto din România și-au montat pe automobilul personal dispozitive ce generează semnalele luminoase asemenea celor folosite de agenții de poliție.

Practica, din păcate, a ajuns să fie o chestie permanentă, în special în cazul șoferilor potenți financiari, care dispun de sume necesare de bani pentru a-și permite asemenea aparate.

„Sunt foarte ușor de montat, se montează de obicei la jumătatea parbrizului, cu sursă de alimentare din bricheta mașinii. În trafic poate fi foarte ușor confundat cu autospeciala Poliției Române”, susțin experții auto.

Citește și Amendă pe loc de aproape 3.000 de lei pentru şoferii care au aşa ceva în maşină. Legea s-a schimbat, atenţie mare!