Amenzi de 70.000 de lei pentru o greșeală banală, pe care o fac mulți români. Ce s-a întâmplat, legea e clară

de: Manolică Anca
26 09. 2023

Amendă record pentru un bărbat din județul Timiș, după ce polițiștii au constatat că a încălcat anumite reguli. Astfel, acesta trebuie să scoată acum din buzunar nu mai puțin de 70.000 de lei. Iată motivul pentru care s-a ales cu o asemenea sumă uriașă de plată.

Un bărbat din Timiș a primit o amendă de 70.000 de lei

Caz șocant în județul Timiș, acolo unde un localnic s-a ales cu o amendă de 70.000 de lei, după ce a încălcat mai multe nereguli! Bărbatul a fost oprit de polițiști în timp ce căra bucăți de fier vechi și, în momentul în care i-au fost solicitate actele necesare, acesta a spus că nu le are asupra lui.

Pentru că nu a putut dovedi că ceea ce întreprinde este legal, acesta a primit o amendă uriașă, fiindu-i, totodată, confiscată și mașina. Așadar, zicala ”când e lege, nu-i tocmeală” s-a potrivit perfect în cazul lui.

Mergea ”din poartă în poartă” și colecta fier vechi

Cine nu a auzit, măcar o dată, acel strigăt ”Fiare vechi, cumpăr!”? Cu siguranță, mai ales în zonele rurale, aceste cuvinte au devenit parte din peisajul sonor de zeci de ani.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Timiș, bărbatul vizita diferite locuințe pentru a colecta materiale feroase variate, prin metoda ”din poartă în poartă”. Cum nu a putut face dovada provenienței acestora și nu avea asupra lui autorizație de mediu, el a fost aspru sancționat de autorități.

Citește și: Amenzi de 3000 de lei pentru românii care au mașini. Dacă ai asta pe autovehicul, dai banii pe loc!

Ce au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș

Comisarii instituției au fost informați printr-un apel telefonic de către IPJ -Serviciul Rutier Timiș cu privire la existența unui autovehicul care transporta deșeuri metalice feroase, fapt pentru care aceștia au acționat în consecință.

”Am fost sesizați telefonic de către IPJ -Serviciul Rutier Timiș cu privire la identificarea unui autovehicul care transporta deșeuri metalice feroase. Comisarii GNM SCJ Timiș s-au deplasat operativ la fața locului.

În urma verificărilor, comisarii GNM SCJ Timiș au constatat că autovehiculul transporta deșeuri metalice feroase fără a deține documente de transport, aceste deșeuri provenind din colectarea din poartă în poartă, fără autorizație de mediu”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș.

Totodată, autoritățile au confiscat și fierul vechi pe care acesta reușise să îl adune până în acel moment.

Citește și: Ce au descoperit poliţiştii în roata de rezervă, într-o maşină în care se aflau trei bărbaţi din Brăila. Valoarea, peste 600.000 de euro