24 mai 2023 | 13:04

Amenzi de 40 de ori mai mari pentru românii care taie aceşti copaci. Aşa poţi rămâne fără bani în portofel

Utile
Amenzi de 40 de ori mai mari pentru românii care taie aceşti copaci. Aşa poţi rămâne fără bani în portofel
București, prin fondul pentru reabilitarea verde și seismică din PNRR, 2 miliarde de lei

Primarul General, Nicușor Dan, este pus pe fapte mari în ceea ce privesc parcurile din Capitală, conform unui nou proiect de hotărâre locală. Conform acestui proiect, se vor instaura amenzi de 40 de ori mai mari pentru românii care taie aceşti copaci. Citește mai departe și vezi care este scopul acestui nou proiect depus în Consiliul General al Primăriei Capitalei.

Parcurile din București lăsate în paragină

La această oră, conform unor date actualizate, Bucureștiul are nu mai puțin de 48 de parcuri, mai mari sau mai mici. Din păcate, multe dintre acestea au ajuns să fie lăsate în paragină, numai dacă luăm ca exemplu celebrul parc din centrul Bucureștiul, vis-a-vis de Primăria Capitalei, parcul Cișmigiu. Deși parte din ele subt sub administrarea locală, de sector, investițiile de reamenajare fie au fost puține, fie deloc, iar asta a dus la actuala situație.

Deciziile edililor de sector și de la PMB de a reamenaja aceste parcuri au întârziat să apară, ducând la mari nemulțumiri din partea louitorilor Bucureștiului. În unele cazuri, acolo unde edilii de sector au luat decizia de a înfrumuseța zona, Nicușor Dan a decis să se anuleze aceste reamenajări, cum a fost cazul palmierilor plantați de edilul sectorului 3, ulterior scoși la decizia primarului general.

Vezi și: Cele mai frumoase parcuri din România. Sunt 5 la număr și unele sunt în București

București, prin fondul pentru reabilitarea verde și seismică din PNRR, 2 miliarde de lei

Într-o analiză din 2021 pe marginea proiectului atunci al PNRR, Bucureștiul avea alocat prin PNRR, 2 miliarde de lei în așa-numitul „Fond pentru reabilitarea verde și seismică”, adică de reamenajare a spațiilor verzi, precum și pentru reabilitarea clădirilor din București. De atunci și până la validarea efectivă a PNRR nu prea s-a schimbat nimic, cel puțin pe acest palier dedicat Capitalei.

Vezi și: Nicușor Dan explică motivul pentru care 50% din populația Bucureștiului nu are apă caldă. Care sunt sectoarele vizate și în cât timp se va rezolva problema

De cealaltă parte, deși în alegeri actualul edil promitea rezolvarea problemelor de infrastructură (țevi transport agent termic, etc), nu s-a rezolvat nimic și totul a rămas exact așa cum era, sau mai rău, în anumite zone infrastructura cedând de multe ori.

Vezi și: Parcul Grădina Icoanei din București a fost betonat? Imagini șocante după modernizarea lui

Investițiile necesare pentru reamenajarea Bucureștiului, pe toate palierele sale, sunt necesare, iar lipsa lor duce la degradare progresivă a ceea ce există în acest moment. Poate din aceste considerente, cel puțin în ceea ce privesc parcurile din București, la nivelul CGMB s-a depus un proiect, inițiat chiar de Nicușor Dan.

Proiectul primarului general prevede amenzi de 40 de ori mai mari pentru românii care taie aceşti copaci

Conform acestei inițiative, proiectul prevede interzicerea tăierii copacilor din parcurile din București, iar sancționarea este atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Cu alte cuvinte, se anunță amenzi de 40 de ori mai mari pentru românii care fac asta, iar proiectul prevede și care sunt condițiile în care se pot acorda aceste amenzi, după cum urmează, conform BucureștiFM:

a) Decojirea trunchiurilor arborilor, baterea de corpuri straine pe trunchiuri/ramuri (inclusiv fixarea de indicatoare și reclame, găurirea arborilor), turnarea de substanțe toxice sau inflamabile pe tulpinile arborilor, intervenjia de orice feI pe trunchiurile arborilor, arbuștilor, trandafirilor, lianelor, gardurilor vii;

b) Defrișarea oricarui arbore sau arbust, fără avize;

c) Tăierea de ramuri de arbori și arbuști (intervenții în coronamente/toaletari) fără avize

d) Transplantarea arborilor și arbuștilor fara avize

e) Nerespectarea regulilor de aparare împotriva incendiilor pe spatiile verzi;

f) Distrugerea totala sau parțiala a mobilierului urban, a vaselor decorative, statuilor, monumentelor, cladirilor, chioșcurilor, împrejmuirilor și fântânilor arteziene;

g) Deteriorarea aleilor, cailor de acces, bordurilor, stalpilor de iluminat, gurilor de incendiu, rețelelor electrice și de irigat, gurilor de scurgere și a capacelor caminelor rețelelor de utilități din spațiile verzi;

h) Prinderea faunei specifice ecosistemului parcurilor și gradinilor;

i) Aruncarea de ambalaje, hartii, sticle, resturi menajere, tigari, cadavre de animale și orice alte deșeuri pe spațiile verzi, alei, fântâni, lacuri, bazine.

Pentru moment proiectul depus de Nicușor Dan este în dezbatere publică, urmând a deveni nărmă după ce va trece prin ședința CGMB.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Capital.ro
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să se spargă. Greșeala majoră pe care o fac multe gospodine
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
PENSIILE vor fi DUBLATE. 150.000 de ROMÂNI vor BENEFICIA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro