Amenzi de 2.500 de lei pentru şoferii care parchează greşit. Măsura luată de autorităţi îi va lăsa fără bani pe conducătorii auto

de: Corina Oprea
03 08. 2023

Vești rele pentru șoferi! S-a modificat din nou codul rutier, iar amenzile sunt usturătoare. Autoritățile au luat măsuri drastice și au stabilit sancțiuni de până la 2500 de lei pentru cei care nu parchează corect. Află care sunt cele mai noi schimbări și ce te costă dacă lași mașina unde nu trebuie.

Riști amenzi usturătoare dacă parchezi greșit

Schimbări drastice pentru șoferi. Trebuie să fie foarte atenți la tot ce fac în trafic, mai ales la felul în care parchează, pentru că o simplă greșeală îi poate costa o amendă usturătoare: 2500 de lei.

Dacă șoferii nu plătesc tariful de parcare în centrul Capitalei, ar putea avea parte de pierderi semnificative din punct de vedere financiar. Mai exact, autoritățile locale intenționează să înăsprească regulile privind parcarea.

În primele 15 minute de la lăsarea mașinii în parcare, va trebui să achitați taxa. În caz contrar, veți fi sancționați cu o amendă de 200 de lei. Dacă această amendă nu va fi plătită în termen de 15 zile, veți primi o sancțiune suplimentară, care va varia între 1.500 și 2.500 de lei.

Amenzi duble pentru persoanele juridice

Pentru persoanele juridice, amenda ajunge la 5.000 de lei, ceea ce reprezintă dublul amenzii maxime pentru depășirea limitei de viteză. Totuși, aceste tarife sunt greu de suportat, dar momentan sunt doar la nivel de proiect și încă nu a fost aprobat.

După ce va fi aprobat acest proiect, autoritățile vor începe să se implice serios și nu vor mai permite nimănui să încalce legea. Astfel, dacă vei parca într-un loc cu plată și nu vei achita taxa, te paște o amendă de mii de lei.

„Se introduce o contravenţie nouă pentru neplata notei de constatare. Acest atribut este al politiei locale. Poliţia Locală va comunica notele de constatare clienţilor, utilizatorilor sau proprietarilor şi neplata notei de constatare devine contravenţie”, a declarat Cristian Olaru, director Compania Municipală de Parking.

În plus față de angajații primăriei, mașinile echipate cu softuri inteligente inspectează străzile din centrul orașului la fiecare oră. Până la sfârșitul anului, primăria are în plan să instaleze bariere și camere de supraveghere în toate parcările publice, și să mai aducă pe străzi 6 mașini de control.

De asemenea, vor fi montate și parkometre, aparate cu ajutorul cărora șoferii pot plăti tarifele de parcare.