Mai multe atacuri cu drone care au fost atribuite Ucrainei au vizat luni capitala Moscova şi peninsula anexată Crimeea. Vladimir Putin vrea răzbunare. Amenințarea Rusiei în războiul cu Ucraina. E cumplit, ce se întâmplă acum.
Rusia amenință cu ”represalii severe” după atacurile cu drone ale Ucrainei asupa Moscovei şi Crimeei, informează diplomaţia rusă într-un comunicat.
”Considerăm că aceste evenimente reprezintă o nouă utilizare a metodelor teroriste de către liderii politici şi militari din Ucraina pentru a intimida populaţia civilă”, a declarat Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, în comunicatul transmis luni, potrivit News.ro.
În plus, diplomația rusă acuză Occidentul, care ar dori o înrăutățire a situației în războiul Ruso-ucrainean.
„Dorinţa Occidentului de a asista la o înrăutăţire a situaţiei (în conflictul din Ucraina) se află în spatele acţiunilor neruşinate ale neonaziştilor ucraineni”, acuză diplomaţia rusă, care promite să-i „găsească şi să-i pedepsească” pe toţi cei responsabili pentru atacuri.
Pe de altă parte, Serghei Lavrov cere ajutorul organizațiilor internaționale, care ar trebui să investigheze ce s-a întâmplat.
„Aceste atacuri nu au avut niciun sens din punct de vedere militar. Condamnăm această nouă crimă a regimului de la Kiev şi facem apel la organizaţiile internaţionale să o evalueze în mod corespunzător”, a adăugat ministerul condus de Serghei Lavrov.
Conform armatei lui Vladimir Putin, două drone ucrainene au fost neutralizate, prăbușindu-se, fără a face victime, una în apropierea Ministerului rus al Apărării, iar cealaltă asupra unui centru comercial situat în sudul Moscovei.
De asemenea, ucrainienii au organizat un atac și în Crimeea, peninsulă anexată în anul 2014 de Rusia, unde un depozit de muniţii a fost lovit luni de o dronă, a anunțat guvernatorul rus Serghei Asksionov. Depozitul se află în districtul Djankoi, în nordul peninsulei anexate.
Pe de altă parte, războiul Rusiei cu Ucraina s-a apropiat periculos de România, astfel încât autoritățile au fost nevoite să ia primele măsuri.
Mai multe nave sub pavilion românesc, care se aflau în portul Reni, au cerut permisiunea să reintre în apele teritoriale românești, în urma unui atac cu drone. Astfel, autoritățile din Galați au eliberat mai multe dane de acostare pentru ca, în caz de nevoie, să poată primi vase ce aveau ca destinație portul ucrainean.
Portul Reni a fost atacat cu drone kamikaze de Rusia și se află la doar 13 kilometri de Galați, astfel încât atacurile au putut fi văzute cu ochiul liber de la noi din țară.