Amendă pentru clinica în care a leșinat Petrică Mîțu Stoian. Ce nereguli s-au aflat

Amendă pentru clinica în care a leșinat Petrică Mîțu Stoian. Ce nereguli s-au aflat
Trei anchete sunt in desfasurare dupa moartea artistului

Asistenta care a avut grijă de Petrică Mîțu Stoian a dezvăluit că acesta s-a simțit rău și a leșinat.

Clinica în care Petrică Mîțu Stoian a leșinat a fost amendată

Femeia a povestit că artistul a avut tensiunea mare și i-a spus că se simte rău, apoi a leșinat la scurt timp. Acum, clinica privată a fost amendată.

Clinica privată unde Petrică Mîțu Stoian a leșinat va fi amendată de Inspecția Sanitară. Inspectorii au stat șase ori în clinică și au verificat cum sunt tratați pacienții.

Se pare că experții medicali au găsit mai multe nereguli la clinica în care a stat cântărețul de muzică populară. Ei au verificat circuitele și dacă s-au verificat toate protocoalele în cazul artistului.

Ce au descoperit inspectorii sanitari

Totodată, inspectorii sanitari au audiat cadrele medicale, din nou, despre ce s-a întâmplat în clinică în momentul în care cântărețul a ajuns acolo și până i s-a făcut rău și a leșinat.

Conform unor surse citate de Rtv, s-au dat câteva amenzi, pentru că la clinica privată au fost găsite mai multe nereguli.

Momentan, inspectorii vor întocmi raport, iar odată ce documentul va fi făcut public, autoritățile vor anunța valoarea amenzilor aplicate clinicii.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a demarat un control la clinica Nera, după ce Petrică Mîțu Stoian a murit. Verificările au fost extinse și la cele două unități medicale unde artistului i s-a făcut rău, ulterior.

Inspectorii DSP au verificat la Clinica Nera competențele pe care instituția le are, dar și condițiile sanitare și respectarea procedurilor înainte de efectuarea terapiei cu oxigen hiperbaric.

Trei anchete deschise în cazul morții artistului

Camera de tratament și clinica aveau autorizație de funcționare de la DSP.

Totuși, clinica nu era autorizată ca unitate medicală cu paturi, ci doar în stadiu de cabinet medical.

Trei anchete sunt deschise în paralel după decesul lui Petrică Mîțu Stoian. Una dintre pentru ucidere din culpă, alta administratică a Colegiului Medicilor din Caraș-Severin și una pe care a solicitat-o Ministerul Sănătății prin DSP Caraș-Severin.

„Controlul este în desfășurare și încă nu avem un raport preliminar. Nu este aplicată o măsura complemetară cu privire la suspendarea activității, dar dacă cei de la DSP constată nereguli, suspendăm sau închidem clinica”, a afirmat şeful DSP.