Amenda pe care a primit-o un șofer după ce i-a făcut semne obscene unei femei în trafic. Mare atenție!

Amenda pe care a primit-o un șofer după ce i-a făcut semne obscene unei femei în trafic. Mare atenție!
Cum a fost sanctionat un sofer pentru ca a facut scene obscene in trafic

Un șofer a fost amendat de polițiștii de la Rutieră după ce i-a făcut semne obscene unei femei în parcarea Portului turistic Tomis din Constanța. Odată ajunși la fața locului, în urma verificărilor, poliţiştii IPJ Constanța i-au descoperit şi alte nereguli șoferului astfel că a fost sancționat exemplar.

Șofer amendat după ce i-a făcut gesturi obscene unei șoferițe. Ce amendă uriașă au dat polițiștii

IPJ Constanța a informat că polițiștii au fost sesizați miercuri de o doamnă cu privire la faptul că, în timp ce aceasta se afla în parcarea Portului turistic Tomis, un șofer a efectuat gesturi necorespunzătoare și, în plus, a avut un comportament agresiv în trafic.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că plângerea se confirmă, iar persoana vinovată a fost identificată ca fiind un bărbat în vârstă de 43 de ani din Constanța.

Șoferul, rămas fără permis de conducere și certificat de înmatriculare

Astfel, bărbatul a fost amendat pentru conducere agresivă și efectuarea de gesturi obscene, cu suma totală de 3.625 de lei. În plus, polițiștii IPJ Cosntanța i-au aplicat șoferului și măsura complementară a suspendării permisului de conducere pentru o perioadă de o lună de zile, potrivit Mediafax.

Nu în ultimul rând, în urma verificărilor s-a constatat faptul că autoturismul condus de bărbat se afla sub sechestru, astfel că acestuia i-a fost reținut și certificatul de înmatriculare.

De când se pedepsește condusul agresiv în trafic

Comportamentul agresiv în trafic al șoferilor se sancționează  începând din 27 februarie 2022. Șoferii agresivi sunt sancționați cu amenzi substanțiale, precum și cu suspendarea permisului auto, conform ultimelor modificări ale Codul rutier.

În plus, conform modificărilor aduse legii, sancțiunile vor fi și mai dure pentru recidiviști și pentru cei care provoacă accidente. Printre faptele care sunt considerate agresive în trafic se regăsesc folosirea repetată a semnalelor luminoase sau sonore pentru a forța mașinile din față să elibereze banda pe care se află, precum și șofatul la o distanță mică de alte automobile.

Cât sunt amenzile pentru șofatul agresiv

Astfel, cei care vor încălca noile reguli, fără a exista consecințe, vor risca atât o amendă din clasa a doua de sancțiuni (patru sau cinci puncte-amendă, adică 580 sau 725 de lei), precum și suspendarea permisului timp de 30 de zile.

În cazul în care șofatul agresiv va avea ca urmare unele accidente rutiere, amenda va fi din clasa a treia de sancțiuni (între șase și opt puncte-amendă, adică între 870 și 1.160 de lei), iar suspendarea carnetului auto se va face pentru 60 de zile.